2024-08-30 15:49:49
Φωτογραφία για Ένα συμβολικό χαλί κατασκευασμένο με ...σπιρτόξυλα
Ένα συμβολικό έργο τέχνης, αναπαράσταση νομαδικού χαλιού κατασκευασμένο από τον Αφγανό εξόριστο  Hadi Rahnaward  

Το έργο που φέρει τον τίτλο "Fragile Balance" (εύθραυστη ισορροπία) εκτέθηκε στην έκθεση Dislocations στο Παρίσι που επιμελήθηκε η Portes ouvertes sur l'art, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την προώθηση του έργου εξόριστων καλλιτεχνών. 

Ο Rahnaward, που εργάζεται ως φωτογράφος σε κινηματογραφικές παραγωγές, είναι γνωστός για την ευαισθησία του έναντι του κύκλου βίας στην πατρίδα του, το Αφγανιστάν, ιδιαίτερα μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Η υφαντουργία και η χαλυβουργία έχουν μακρά παράδοση στις νομαδικές φυλές της περιοχής, που συνεχίζεται έως και σήμερα, τόσο από τους ντόπιους  όσο και από από τους χιλιάδες πρόσφυγες που λόγω των συνθηκών έχουν διαφύγει από την χώρα. 

Στο "Fragile Balance", αναρίθμητα σπιρτόξυλα στριμώχνονται μεταξύ τους και ο συνδυασμός των άκαυτων κόκκινων κεφαλών με τις απανθρακωμένες μαύρες δημιουργεί ένα περίτεχνο μοτίβο. Τα υπολείμματα βίας, που επίσης με σπιρτόξυλα, αποτυπώνονται πάνω στο χαλί με μορφή φθορών και καψιμάτων φαίνεται σαν να ξεφτίζουν ένα τόσο ισχυρό πολιτισμικό σύμβολο, που σιγά σιγά θρυμματίζεται και καταρρέει. 

ΠΗΓΗ:

thisiscolossal.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ