2024-09-04 08:22:23
Φωτογραφία για ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΙΑΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Τη δυνατότητα αξιοποίησης των χώρων μήκους 14 χιλιομέτρων της πρώην σιδηροδρομικής γραμμής από το Αίγιο ως το Διακοπτό θα έχει ο δήμος Αιγιαλείας, εφόσον τελεσφορήσουν οι προσπάθειες και περιέλθει στην κατοχή του. 

protionline.gr

Η συμφωνία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ για παραχώρηση θεωρείτο ειλημμένη απόφαση πλην όμως η επιβολή προστίμου από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για τη μη κοπή χόρτων σε έκταση 40 στρεμμάτων, θέτει ένα μικρό αλλά επ’ επουδενί ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Το συμβόλαιο παραχώρησης από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και πέριξ αυτού έως το Διακοπτό, είναι στο στάδιο της συζήτησης, ωστόσο «βρέθηκε» πως εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας έχει βεβαιωθεί παράβαση για άκοπα χόρτα κατά μήκος της γραμμής με το πρόστιμο των 20.000 ευρώ να βαραίνει τη ΓΑΙΑΟΣΕ και διαμηνύθηκε ότι, η υπογραφή δεν θα πέσει αν δεν βρεθεί λύση. Έτσι, από τη μία η υπηρεσία του δήμου έπραξε ορθώς, όπως συμβαίνει και με τους ιδιώτες παραβάτες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και δεν φροντίζουν για την καθαριότητα των χώρων τους, από την άλλη η ΓΑΙΑΟΣΕ δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση της έκτασης και να πληρώσει γι’ αυτή Στον δήμο Αιγιαλείας αναζητούν τρόπο ώστε να καλυφθεί ή να μην γίνει απαιτητό το πρόστιμο, το οποίο ουσιαστικά έχει να κάνει με την επιβάρυνση του δήμου να καθαρίσει την έκταση, δεδομένου ότι ακόμη δεν είχε περιέλθει στη δικαιοδοσία του, κάτι που ωστόσο θα μπορούσε να γίνει με μία απλή ειδοποίηση προς την εταιρεία ότι απαλλάσσεται από την εν λόγω υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η βούληση της υπηρεσίας του δημοσίου καθώς και του υπουργείου Υποδομών, είναι θετική, κάτι που έχει διατυπωθεί και διά στόματος του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρουσία και του συμβούλου του δημάρχου, Πέτρου Δαδιώτη.

Ερωτηματικό το τι θα γίνει με την έκταση που έχει μισθωθεί από την ΑΜΚΕ

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται, είναι τι θα γίνει με τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό και τους χώρους πέριξ αυτού, έκταση 16.000τ.μ
. (συμπεριλαμβανομένου του διατηρητέου κτίσματος του σταθμού 430τ.μ.) που έχει μισθωθεί από την με την ΑΜΚΕ Σταθμός Πολιτισμού, την οποία εκπροσωπεί ο Αιγιώτης μηχανικός Λεωνίδας Μαυρουδής, για τη δημιουργία εκθεσιακού εκπαιδευτικού πάρκου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί έτσι εάν η ΓΑΙΑΟΣΕ θα διακόψει τη μίσθωση για να παραχωρήσει την έκταση στον δήμο Αιγιαλείας ή εάν θα γίνει η παραχώρηση και ο δήμος θα θεωρείται πλέον ο μισθωτής.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ