2024-09-06 23:01:36
Φωτογραφία για 30+ Διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων με κρεμαστές γλάστρες
Οι κρεμαστές γλάστρες θα απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο από το δάπεδο, ειδικά σε σε μικρά μπαλκόνια και κήπους, αλλά και θα φέρουν τα λουλούδια πιο ...κοντά στο ύψος σας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε την όψη τους περισσότερο από όποιο σημείο του χώρου και αν κάθεστε.

Ο ιδανικός τρόπος και για να προστατέψετε τα φυτά σας από την ...περιέργεια κατοικίδιων ζώων αλλά και για να ...πρασινίσετε δύσκολα σημεία όπως φράχτες, κάγκελα μπαλκονιών κλπ. 

Εκτός από τα ειδικά κρεμαστά καλάθια και οποιοδήποτε δοχείο φύτευσης μπορεί να μετατραπεί σε κρεμαστό, είτε στερεωμένο πάνω σε τοίχο, κάγκελα, μια ξύλινη επιφάνεια κλπ. είτε κρεμασμένο από κάθε τύπου κρέμασμα, από σύρμα, σχοινί, σπάγγο κλπ. αρκεί να είναι το κατάλληλο ανάλογα με το μέγεθος και το συνολικό βάρος της γλάστρας. 

Το σημαντικότερο σε αυτού του τύπου γλάστρες, αν τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι τέτοιας μορφής ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πιατάκι, είναι η σωστή αποστράγγιση του νερού
. Γι' αυτό ανάλογα φυσικά και με το είδος του φυτού, θα πρέπει να ποτίζετε περισσότερες φορές και από λιγότερο, έτσι ώστε το χώμα στις γλάστρες να μην είναι μόνιμα υγρό, ενώ μια πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα κρεμαστά δοχεία σαν κασπώ, που στο εσωτερικό θα τοποθετήσετε κανονικά γλαστράκια με το πιατάκι τους ή φυτά που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα όπως πχ παχύφυτα και κακτοειδή. 

Σε πολύ εντυπωσιακές κρεμαστές γλάστρες μπορούν να μετατραπούν και πλήθος αντικειμένων διαφορετικής γενικής χρήσης όπως απλά ψάθινα καλάθια κάθε σχήματος, ξύλινα κιβώτια, μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία, αποξηραμένες κολοκύθες, απλά κονσερβοκούτια κάθε μεγέθους, διακοσμητικά μεταλλικά ή ξύλινα κλουβιά κλπ 

Το είδος του φυτού που θα επιλεγεί για κάθε γλάστρα αυτής της μορφής καθορίζει την τελική τους όψη και καθοριστικό στοιχείο είναι κυρίως το τελικό μέγεθος των φυτών, ανάλογα με το αν επιθυμείτε και πόσο να είναι εμφανές ή όχι το δοχείο φύτευσης. 

10 Φυτά ιδανικά για Κρεμαστές γλάστρες-καλάθια

Μεγάλος αριθμός από μικρά δοχεία μπορούν να τοποθετηθούν και συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση γεμάτη χρώματα και ...αρώματα.  

Ιδέες για να τοποθετήσετε γλάστρες σε τοίχους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ