2024-09-09 05:55:04
Φωτογραφία για 30+ Μονοπάτια για κήπους - αυλές με ακανόνιστες πλάκες επίστρωσης
Οι ακανόνιστες πλάκες επίστρωσης όπως Καρύστου, Πηλίου κλπ είναι από τα πιο συνήθη και πρακτικά υλικά για εδαφοκάλυψη σε μη φυτεμένες περιοχές κήπων και γενικά σε διαμορφώσεις δαπέδων εξωτερικού χώρου. Αισθητικά η απόχρωση αλλά κυρίως ο τρόπος-σχέδιο με τον οποίο τοποθετούνται καθορίζει την συνολική εικόνα του χώρου.  

Για την δημιουργία μονοπατιών σε κήπους - αυλές μπορούν να κοπούν σε μικρά κομμάτια και να τοποθετηθούν σε συνδυασμό με αρμό τσιμέντου ή χωρίς χρήση κάποιου συνδετικού υλικού, σε διάφορους σχηματισμούς. 

Απλής μορφής μονοπάτια δημιουργούνται από πλάκες επίστρωσης μεγάλου μεγέθους τοποθετημένες διαδοχικά σε μικρή απόσταση. 

Κατάλληλες για τοποθέτηση τόσο πάνω σε τσιμέντο όσο και απευθείας στο χώμα ή άλλου είδους υποστρώματα. 

Ο γενικότερος σχεδιασμός του κήπου και κυρίως τα στοιχεία που βρίσκονται στα πλαϊνά σημεία του δημιουργημένου με πέτρες μονοπατιού, πχ φυτά, γκαζόν, άλλου τύπου πλάκες - πέτρες κλπ καθορίζουν σημαντικά την γενική αισθητική τους.  



Ανήκουν στα υλικά εδαφοκάλυψης που το ίδιο πετυχημένα λειτουργούν και συγκρατούν το χώμα ακόμα και σε ιδιαίτερα επικλινή σημεία, ενώ κατά την τοποθ'ετησή τους χωρίς αρμό απευθείας στο έδαφος η φύτευση ειδών εδαφοκάλυψης στα κενά ανάμεσα στις πέτρες δημιουργεί ένα πραγματικά πολύ όμορφο αποτέλεσμα. 

Σε διαδρόμους - μονοπάτια μικτής διαμόρφωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακανόνιστες πλάκες επίστρωσης διαφορετικών αποχρώσεων αλλά και να συνδυαστούν οι πλάκες με άλλου είδους υλικά όπως χαλίκι, βότσαλο, φλοιό δέντρου κλπ. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ