2024-09-12 12:59:43
Φωτογραφία για Από ένα άχρηστο έπιπλο σε ένα κομψό και λειτουργικό κομοδίνο
Ένα παλιό έπιπλο σε κατάσταση που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως είχε, σαν αυτά που πολύ συχνά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές διατίθενται στα καταστήματα - eshops μεταχειρισμένων επίπλων μετατρέπεται με απλή διαδικασία σε ένα απόλυτα λειτουργικό και καλαίσθητο κομοδίνο. 

Η γενική διαδικασία, ανεξάρτητα από τις αποχρώσεις, τον τύπο αξεσουάρ και λεπτομερειών, είναι ίδια για κάθε τέτοιας μορφής έπιπλο και καθόλου δύσκολη ακόμη και για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους εγχειρήματα. 

1. Στα παλιά έπιπλα αυτής της μορφής τα πρόσθετα κομμάτια, όπως η δεύτερη ψηλότερη επιφάνεια και τα πόδια, συνήθως έχουν προσαρμοστεί με ξυλόκολλα και όχι βίδες έτσι είναι απλή η αφαίρεσή τους χτυπώντας προσεκτικά το ξύλο στα σημεία των ενώσεων. 

2. Επόμενο στάδιο το τρίψιμο με γυαλόχαρτο ή τριβείο στα σημεία που επιθυμούμε να εμφανιστεί η αρχική απόχρωση του ξύλου, κάτω από το προηγούμενο χρώμα, λούστρο ή βερνίκι. 



3. Ακολουθεί η προσαρμογή νέων ξύλινων ποδιών, που πωλούνται σε διάφορα σχέδια σε καταστήματα με αξεσουάρ επίπλων,  το βάψιμο με χρώμα κιμωλίας στις κεντρικές επιφάνειες του επίπλου και με απλό βερνίκι ξύλου στα σημεία που επιθυμούμε αυτό να παραμείνει στην φυσική του απόχρωση.  



4. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το έπιπλο βάφεται και εσωτερικά και αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί προσαρμόζεται το νέο πομολάκι 



Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα κομψό ...νέο έπιπλο ταιριαστό απόλυτα με τον χώρο και απόλυτα λειτουργικό με σημαντικό χώρο αποθήκευσης.

Τα έπιπλα αυτής της μορφής μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά έπιπλα όχι μόνο σε υπνοδωμάτια αλλά σε κάθε χώρο του σπιτιού. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

nihalhassancrafts



soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ