2024-10-03 08:10:32
Φωτογραφία για Το Wi-Fi HaLow καταγράφει νέο ρεκόρ εμβέλειας με σύνδεση 16 χιλιομέτρων



 Το Wi-Fi HaLow, μια παραλλαγή του Wi-Fi με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη εμβέλεια, βασισμένη στο πρότυπο IEEE 802.11ah, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Το HaLow λειτουργεί στην υπο-GHz περιοχή (850-950 MHz), γεγονός που του επιτρέπει να διαπερνά εμπόδια όπως τοίχους και κτίρια, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνδέει μεγάλο αριθμό συσκευών IoT σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Τον Φεβρουάριο, η Morse Micro κατέγραψε ρεκόρ με μια βιντεοκλήση απόστασης 3 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας το Wi-Fi HaLow. Στην τελευταία δοκιμή της στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την εμβέλεια στα 16 χιλιόμετρα (10 μίλια), πενταπλασιάζοντας την προηγούμενη επίδοση. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή με ελάχιστες παρεμβολές RF, χρησιμοποιώντας τυπικό εξοπλισμό.

Δοκιμές και Επιδόσεις

Για το πείραμα, η Morse Micro χρησιμοποίησε το MM6108-EKH01 evaluation kit, το οποίο περιλαμβάνει ένα Raspberry Pi 4 και ένα MM6108-MF08651 Wi-Fi HaLow reference module. Το σύστημα παρήγαγε 21 dBm ισχύος μέσω κεραίας 1 dBi, με συνολική εκπεμπόμενη ισχύ 22 dBm. Στη μέγιστη εμβέλεια των 16 χιλιομέτρων, η ομάδα πέτυχε ταχύτητα μετάδοσης 2 Mbps μέσω UDP, αποδεικνύοντας ότι το Wi-Fi HaLow μπορεί να διατηρήσει σύνδεση μεγάλης απόστασης με σημαντική μεταφορά δεδομένων.

Εξοικονόμηση Ενέργειας και Πρακτική Χρήση

Εκτός από την εντυπωσιακή εμβέλεια, το Wi-Fi HaLow διακρίνεται για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για συσκευές που λειτουργούν με μικρές μπαταρίες, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν για μήνες χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

Η ομάδα της Morse Micro δήλωσε ότι η δοκιμή αποδεικνύει πως το Wi-Fi HaLow προσφέρει αξία σε πραγματικές συνθήκες, ειδικά σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές, όπου η αξιόπιστη και μακρινή συνδεσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ανάπτυξη λύσεων IoT σε μεγάλες αποστάσεις.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ