2024-10-23 13:01:41
Φωτογραφία για Πως για διαμορφώσετε ...μια γωνιά για δάβασμα
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον σύγχρονο τρόπο διαμόρφωσης των χώρων του σπιτιού, σε σύγκριση με παλαιότερες αντιλήψεις, είναι η τάση να καλύπτουν πρωτίστως τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών τους και στην συνέχεια εκείνες των καλεσμένων/επισκεπτών. 

Κάποιοι ίσως θυμάστε τα ...κλειστά σαλόνια της γιαγιάς ή της μαμάς που άνοιγαν μόνον για γιορτές, τα έπιπλα τα σκεπασμένα με σεντόνια ή πρόχειρα καλύμματα για να μην φθαρούν :) και τον μισό επί της ουσίας χώρο του σπιτιού αχρηστευμένο σε καθημερινή βάση, μια λογική που δεν διαφέρει και πολύ από το ένας άβολος καναπές, μια τεράστια τραπεζαρία για όποτε έχετε τραπέζι κλπ να καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μέρος του χώρου κι εσείς να μην διαθέτετε πραγματικά "προσωπικό" χώρο μέσα στο σπίτι. Για να χαλαρώσετε, να διαβάσετε ή και να παρακολουθήσετε τηλεόραση.

Βρείτε λοιπόν το κατάλληλο σημείο, προτιμήστε μια θέση που εκτός από ένα πρόσθετο φωτιστικό θα διαθέτει και φυσικό φως κατά την διάρκεια της μέρας και ανάλογα με τον συνολικά διαθέσιμο χώρο επιλέξτε μια άνετη καρέκλα, πολυθρόνα, έναν σταθερό μικρό καναπέ, ένα πουφ ή ...μερικά μαξιλάρια στο πάτωμα αν δεν χωράει κάτι διαφορετικό,  για να ...οριοθετήσετε το αγαπημένο σας σημείο μέσα στο σπίτι. 


Διακοσμητικά για την διαμόρφωση μιας τέτοιας γωνιάς μπορείτε είτε να ακολουθήσετε το συνολικό ύφος του δωματίου ή και να χρησιμοποιήσετε έπιπλα, υφάσματα και χρώματα τόσο στα αντικείμενα όσο και σε εκείνα των γύρω τοίχων εντελώς διαφορετικά, προσδίδοντας στο σύνολο ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αισθητικά. 

Ένα σημείο στο οποίο επίσης μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα ένα σημείο για άνετο διάβασμα, αν δεν χωρά στο δωμάτιο ξεχωριστό κάθισμα, είναι η μία πλευρά ενός καναπέ αν προσθέσετε δίπλα του ένα τραπεζάκι ή ένα χαμηλό έπιπλο με χρήση μικρής βιβλιοθήκης και ένα επιτοίχιο, επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ