2024-10-23 14:59:27
Φωτογραφία για DIY φαναράκια - κηροπήγια από αποξηραμένες κολοκύθες
Τα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα που μπορoύν να δημιουργηθούν από αποξηραμένες κολοκύθες είναι πάρα πολλά και από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές του είδους τα φωτιστικά, φαναράκια και κηροπήγια. Μια κολοκύθα με το κατάλληλο σχήμα μπορεί να μετατραπεί σε ...καπέλο είτε για κρεμαστό είτε για επιτραπέζιο φωτιστικό αλλά ακόμη πιο εύκολα σε πολύ καλαίσθητο και ιδιαίτερο κηροπήγιο-φαναράκι, για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. 

Η βασική διαδικασία καθαρισμού-αποξήρανσης είναι πανομοιότυπη, ανεξάρτητα από το είδος κολοκύθας που θα επιλέξετε.  

Δείτε και εδώ αναλυτικά την διαδικασία για να αποξηράνετε σωστά μια νωπή κολοκύθα

Χρησιμοποιείστε κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το κάτω μέρος της κολοκύθας

1 Αρχικά κόψτε ένα κομμάτι για να μπορέσετε να την αδειάσετε από τα αποξηραμένα σπόρια. 

Οι αποξηραμένες κολοκύθες τρυπιούνται με ένα γενικής χρήσης λεπτό τρυπάνι


2 Στην συνέχεια σχεδιάστε με μολύβι πάνω στην εξωτερική της επιφάνεια το σχέδιο που θέλετε να σχηματίζουν οι τρύπες από τις οποίες θα διαχέεται το φως. 

Φροντίστε το διάτρητο σχέδιο να καλύπτει όσο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της κολοκύθας 

3 Σημαδέψτε πάνω στις γραμμές του σχεδίου με κουκίδες τα σημεία που πρέπει να τρυπηθούν και κάντε τρύπες με ένα απλό λεπτό τρυπάνι, φροντίζοντας το σχέδιο να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της κολοκύθας ώστε το φως των κεριών να διαχέεται περισσότερο. 

Σβήστε με μια γομολάστιχα τα σημάδια του μολυβιού,  αν χρειάζεται καθαρίστε - ανοίξτε εντελώς τις τρύπες με ένα αιχμηρό αντικείμενο και τοποθετήστε την πάνω από ένα χαμηλό κερί ή για μεγαλύτερη ασφάλεια χρησιμοποιείστε κεριά led ή μια σειρά led λαμπάκια. 

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής μπορείτε να περάσετε την επιφάνεια της κολοκύθας με προστατευτικό βερνίκι ή βεβαίως και να την διακοσμήσετε επιπρόσθετα με όποιους άλλους τρόπους πχ με προσθήκη χρωμάτων αν δεν προτιμάτε την απόλυτα φυσική της όψη.  

Δείτε εδώ πολλές ακόμη ιδέες-κατασκευές από αποξηραμένες κολοκύθες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

makezine.com

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ