2024-10-24 18:25:57
Φωτογραφία για Viatris: Επανακυκλοφορία γενόσημου Xarelto 15mg, 20mg
Η δικαστική διαμάχη Viatris - Bayer έληξε, οπότε ήρθη η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας του γενόσημου του Xarelto.

Πλέον τα σκευάσματα της Viatris με την ονομασία Rivaroxaban/Viatris στις περιεκτικότητες των 15mg και 20mg, θα «ανοίγουν» στις επιλογές της δραστικής ουσίας με το πρωτότυπο Xarelto. 

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει το πρωτότυπο θα πρέπει να πληρώνει τη διαφορά, ενώ αν επιλέξει το γενόσημο η συμμετοχή του θα είναι σαφώς μικρότερη.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Viatris:

Αγαπητοί συνεργάτες, 

Σας ενημερώνουμε για την επανακυκλοφορία των Rivaroxaban Viatris 15mg και 20mg. (κωδικοί: Rivaroxaban Tab 20mg 28BL CY/GR και Rivaroxaban Tab 15mg 28BL CY/GR) 

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσφατης δικαστικής απόφασης ήρθη η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των περιεκτικοτήτων 15mg και 20 mg RIVAROXABAN VIATRIS και πλέον δεν υφίσταται κάποιο κώλυμα στην κυκλοφορία και διάθεσή τους. 

Επαναλαμβάνουμε ότι .... η πρόσφατη, αλλά σύντομη αναστάτωση, ουδέποτε σχετιζόταν με θέματα ποιότητας ή ασφάλειας του σκευάσματος, αλλά αφορούσε αποκλειστικά σε προσωρινή δικαστική ρύθμιση σχετική με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία και ανατράπηκε.

Ανακεφαλαιώντας, η Viatris θέτει στη διάθεσή σας την πλήρη γκάμα Rivaroxaban Viatris στις μορφές των 2.5mg, 10mg, 15mg & 20mg. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και συνεργασία σας. 

Το παρόν στάλθηκε από την Viatris
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ