2024-10-24 18:46:20
Φωτογραφία για Πονοκέφαλος η τηλεθέαση για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς... - Τι συμβαίνει με τους «Others»;
Καθώς συμπληρώνεται το πρώτο δίμηνο της νέας τηλεοπτικής σεζόν το πρώτο συμπέρασμα είναι πως σχεδόν κανένα πρόγραμμα δεν ξεπερνά το 20% σε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό.

Όσοι προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 14% θεωρούνται μεγάλοι κερδισμένοι, ενώ ακόμη και ισχνά νούμερα της τάξης του 9% και 10% θεωρούνται επιτυχία για κάποιες ζώνες.

Μεγάλη μερίδα κοινού που κάποιες ώρες ξεπερνά το 50% έχει μετακινηθεί στην κατηγορία των «Others».

Σε αυτό τον «κουβά» που πλέον έχει μετατραπεί σε μεγάλη δεξαμενή συμπεριλαμβάνονται πλέον όλες οι συνδρομητικές πλατφόρμες, τα περιφερειακά κανάλια, αλλά ακόμη και η ετεροχρονισμένη θέαση που μετριέται κυρίως σε τηλεοράσεις έξυπνης τεχνολογίας (smart συσκευές).

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τα κανάλια έχουν ζητήσει από τη Nielsen εκσυγχρονισμό της μέτρησης της τηλεθέασης.

Την ίδια στιγμή εξετάζονται και άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια στις μυθοπλασίες των ιδιωτικών σταθμών να μην ανεβαίνουν αυτόματα στα web δίκτυα μετά την προβολή τους, αλλά ακόμη και με ένα 24ωρο καθυστέρηση.

Όσον αφορά στη Δημόσια Τηλεόραση αποφασίστηκε η παραμονή της στις μετρήσεις μέχρι και το 2027 που σημαίνει βέβαια αυτόματα παραμονή των γραμμικών καναλιών και στην υποδοχή διαφήμισης.

Αυτή τη στιγμή ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μετριούνται ξεχωριστά ενώ η μέτρηση του ERTNEWS συμπεριλαμβάνεται στο «Others». 

Πηγή:reader

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ