2012-07-13 13:13:31
Φωτογραφία για Μπράβο παλικαράκια μου!
 Καλημέρα σας. Σπουδαία μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η χθεσινή αφού στην Εσθονία η ομάδα Νέων κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Αγγλίας και να φτάσει στον μεγάλο τελικό της 15ης Ιούλη.   Όπως και να έχει, είναι τεράστια επιτυχία το ότι φτάσαμε στον τελικό και η Εθνική σηκώσει δεν σηκώσει την κούπα είναι στις καρδιές όλων μας. Απέναντι μας είχαμε μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες και αυτό είναι δεδομένο. Μια ομάδα που έχει παιδιά που από την… προσχολική ηλικία δουλεύουν στο σύστημα της πρώτης ομάδας, στα σωματεία που αγωνίζονται και έχουν βάλει γερές βάσεις για να κάνουν μια σπουδαία καριέρα. Το χειμώνα και για να περάσει η ώρα, έτυχε αρκετές φορές να δω στο διαδίκτυο ματς που έπαιζαν οι… ρεζέρβες της Άρσεναλ για παράδειγμα με αυτές της Νιούκαστλ. Πιτσιρικαρίες δηλαδή και πραγματικά απόλαυσα αρκετές φορές το ποδόσφαιρο, την τεχνική, τα συστήματα αλλά και την φυσική κατάσταση των παικτών αυτών από το Μεγάλο Νησί.


 

Αυτά όλα που σας περιέγραψα παραπάνω, προσδίδουν τιμή στα παιδιά του Τσάνα. Γιατί όλα τα παραπάνω οι διεθνείς μας τα ισοσκέλισαν και με το ταλέντο τους αλλά και με την ψυχή τους. Γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής στο χθεσινό ματς αφού άντεξαν για ογδόντα λεπτά να παίξουν με παίκτη λιγότερο (το δεύτερο μέρος συν την παράταση). Η αλήθεια είναι πώς κομβικό σημείο ήταν η απόκρουση του πέναλτυ από τον τερματοφύλακα του Άρη. Γιατί αν οι Άγγλοι ισοφάριζαν σε εκείνο το χρονικό σημείο και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, θα είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά εκεί είδα μια καλά διαβασμένη ομάδα και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής.

 

Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του ο Τσάνας και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Και εδώ μπορούμε να ανοίξουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Όπως είχα γράψει τις περασμένες μέρες πώς αυτά τα παιδιά είναι στα … ράφια των ομάδων τους (τα περισσότερα έστω απ’ αυτά) νομίζω ότι ο Τσάνας ΚΑΙ χθες δικαίωσε τους Έλληνες προπονητές που ζητούν ούτε καν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη. Σαφώς και τον προπονητή τον κάνουν μάγκα οι παίκτες, αλλά φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο χθες έτσι πώς είχε στηθεί η ομάδα πόσο καλή δουλειά έγινε στην μελέτη της αγγλικής ομάδας.

 

Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξει συνέχεια στις επιτυχίες. Οι φουρνιές των ταλαντούχων παικτών είναι πολλές και είναι δεδομένο ότι δεν τελειώνει το ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτά τα παιδιά. Αλλά για να υπάρξει συνέχεια θα ήθελα να δω κάποια απ’ αυτά τα παιδιά, αν όχι φέτος τουλάχιστον την επόμενη σεζόν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τις ομάδες τους. Αλλά θα μου πείτε, πώς θέλουμε δε θέλουμε αυτό θα συμβεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Πάλι καλά που μετράμε και ένα καλό απ’ αυτή την κρίση που μας έχει ταράξει και φυσικά έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο μας.

Η ουσία είναι να πάρουμε χαμπάρι τι ακατέργαστα διαμάντια έχουμε στις ακαδημίες των ομάδων και πώς πρέπει να αξιοποιηθούν. Όπως και να έχει η χθεσινή μέρα ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Που ούτε πιο πλούσια θα γίνουν επειδή έφτασαν στον τελικό ούτε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ θα τους ανοίξει η Πολιτεία. Μια ευκαιρία από τις ομάδες τους δικαιούνται και πρέπει να τους δοθεί. Καλημέρα σας!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ