2012-07-19 18:12:03
Φωτογραφία για Στις 24 Ιουλίου επιστρέφει η τρόικα
Την Τρίτη 24 Ιουλίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα...επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ενώ ήδη από χθες, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε αποφασισμένη να πείσει στους δανειστές ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας έχει λάβει τέλος, προκειμένου να υπάρξουν σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας στη διαπραγμάτευση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό συμφώνησαν χθες ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε η κοινή εκτίμηση ότι η επιμήκυνση κατά δύο χρόνια της περιόδου προσαρμογής αποτελεί θέμα «ζωής ή θανάτου» για την ελληνική οικονομία, με δεδομένο ότι δεν βρέθηκαν τα 11,5 δισ. που απαιτούνται, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε τα δεδομένα και παρουσίασε στους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη μια λίστα με μέτρα που φτάνουν τα 7 δισ. για τη διετία '13-'14. Ολοι συμφώνησαν ότι το θέμα της επιμήκυνσης πρέπει να τεθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αμέσως όμως, μόλις η κυβέρνηση δείξει με πειστικό τρόπο ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας έχει λάβει τέλος.


Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις που έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Συγκεκριμένα, οι κινήσεις στις οποίες συμφώνησαν να γίνουν άμεσα είναι οι εξής:

1. Η κατάργηση - συγχώνευση τουλάχιστον δέκα φορέων του Δημοσίου πριν από την έλευση της «τρόικας», που έχει προγραμματιστεί για την 26η του μηνός. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος καταργήσεων-συγχωνεύσεων, που αριθμεί - σύμφωνα με δηλώσεις του, Χρ. Σταϊκούρα, στο «Εθνος της Κυριακής» τους 255 οργανισμούς.

2. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την κατάργηση των νόμων του κ. Αλογοσκούφη, που απαγόρευαν σε ιδιώτη να κατέχει περισσότερο από το 20% μετοχών σε εταιρείες του δημοσίου και επέβαλαν στο δημόσιο να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 50% των μετοχών κάθε κρατικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη αφορά την ιδιωτικοποίηση - εξπρές της ΔΕΠΑ, των Κρατικών Λαχείων, των δύο θυγατρικών εταιρειών της Αγροτικής, ΣΕΚΑΠ και Δωδώνη καθώς επίσης και την πώληση του κτιρίου IBC στο Μαρούσι.

3. Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.

4. Προώθηση περικοπών στις δαπάνες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημοτικών επιχειρήσεων.

5. «Κυνήγι» με τη συνδρομή του ΚΕΠΥΟ (επιλογή που έκανε ήδη ο υπουργός Απασχόλησης, Γ. Βρούτσης, και έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα) των «μαϊμού» συντάξεων.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο παπάς και η γάτα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο παπάς και η γάτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ