2012-07-29 21:17:29
Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Οι Άγγλοι θεώρησαν πολύ σημαντικό το προχθεσινό φιλικό με τον Ολυμπιακό στην Πορτογαλία για το τουρνουά «Γκουαντιάνα» και μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μη νίκησαν τη Νιούκαστλ, όμως έδειξαν ότι έχουν τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας, αφού κατάφεραν να ισοφαρίσουν ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες από την αποβολή του Μοντέστο, κάτι που εντυπωσίασε τα ΜΜΕ της Αγγλίας, με αποτέλεσμα να γράψουν εγκωμιαστικά σχόλια για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Είναι ενδεικτικός ο τίτλος στη βρετανική έκδοση του "ESPN": «Ισόπαλη η Νιούκαστλ κόντρα στον Ολυμπιακό των 10 παικτών». Αν και η ανάλυση του αγώνα είναι λακωνική, επισημαίνεται η επιτυχία του Θρύλου να κάνει το comeback: «Η Νιούκαστλ απέτυχε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό αβαντάζ που είχε και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό των 10 παικτών σε ματς προετοιμασίας που έγινε στην Πορτογαλία. Η Νιούκαστλ είχε πάρει το προβάδισμα με τον Στίβεν Τέιλορ και παρά την αποβολή του Φρανσουά Μοντέστο στο δεύτερο ημίχρονο η πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας ισοφάρισε με τον Κώστα Μήτρογλου».


Επίσης έκανε έκπληξη η ισοπαλία με σκορ 4-4, δηλαδή όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς του Θρύλου με την Μπράγκα την Πέμπτη. «Ούτε ένα πέναλτι που κατέληξε άουτ, όπως αυτό του Παπίς Σισέ δεν στάθηκε ικανό να δώσει τη νίκη σε κάποια από τις δύο ομάδες, αφού ο Κρουλ απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Ολυμπιακού, που εκτέλεσε ο Τάτος».

Ανάλογη ήταν η οπτική γωνία με την οποία έκριναν το παιχνίδι της Παρασκευής και στην ιστοσελίδα "goal.com". «Το γκολ του Στίβεν Τέιλορ δεν στάθηκε αρκετό για να σιγουρέψει τη νίκη για τις “καρακάξες” στο Αλγκάρβε», ήταν ο τίτλος στο ματς, για το οποίο είχε πλήρη στοιχεία και ανέφερε όλες τις σημαντικές φάσεις που έγιναν.

«Το γκολ του αμυντικού ακυρώθηκε επί της ουσίας από την ισοφάριση της ελληνικής ομάδας 10 λεπτά πριν τελειώσει το ματς. Από την ισοπαλία δεν ξέφυγαν οι δύο ομάδες και στη διαδικασία των πέναλτι (4-4)», εξηγείται αρχικά και τονίζεται:

«Επιτυχημένη και με γκολ ήταν η επιστροφή του Τέιλορ μετά από πολύμηνη αποχή, λόγω τραυματισμού, ωστόσο ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός είχε αριθμητικό μειονέκτημα σε εκείνο το σημείο, αφού ο Φρανσουά Μοντέστο αποβλήθηκε έπειτα από την τιμωρία του με δύο κίτρινες κάρτες, όμως ο Μήτρογλου δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από πλαγιοκόπηση του Τζαμέλ Αμπντούν».

Στην ανάλυση γίνεται ειδική αναφορά σε κάποιες αποκρούσεις του Ρόι Κάρολ, αλλά δίνεται έμφαση στην αντίδραση των ερυθρόλευκων από τη στιγμή που έμειναν λιγότεροι στο γήπεδο: «Οι ελπίδες του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Μοντέστο, ωστόσο οι παίκτες του ανταμείφθηκαν για την προσπάθειά τους με το ωραίο πλασέ του Μήτρογλου, ύστερα από την ενέργεια και πάσα του Αμπντούν από τα αριστερά».

Ακόμα πιο περιγραφική ήταν η ανάλυση στην εφημερίδα «Shields Gazette», που αρχικά τόνισε την ανωτερότητα της Νιούκαστλ στο α’ ημίχρονο, όμως και για το δεύτερο 45λεπτο επισήμανε: «Στο β’ ημίχρονο η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε και έδειξε τη δύναμή της από νωρίς, αλλά ο Κρουλ απέτρεψε το γκολ του Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ισχυρή και με ψυχικά αποθέματα ομάδα, που ανάγκασε τη Νιούκαστλ να κλειστεί στην περιοχή της στο πρώτο δεκάλεπτο και παρότι έμεινε με 10 παίκτες, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μήτρογλου και έτσι το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ