2012-07-30 00:50:55
Φωτογραφία για 'Πετάει' ο Hamilton!
Πανευτυχής ο Lewis Hamilton ύστερα από τη νίκη του στο Grand Prix της Ουγγαρίας, όπου κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του για το 2012 και 19η στην καριέρα του.

Η στρατηγική της McLaren δεν απέδωσε τόσο καλά για τον ομόσταυλό του, τον Jenson Button, ο οποίος φαινόταν ικανός να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο και τελικά είδε 6ος την καρό σημαία.

Lewis Hamilton (1ος): «Τι να πω; Πετάω στα σύννεφα. Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά. Ήταν ένας πραγματικά απολαυστικός αγώνας αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολος. Ήταν ένας από τους δυσκολότερους που έχω τρέξει αλλά θα τον ευχαριστηθώ περισσότερο λόγω αυτού. Ήμουν υπό μεγάλη πίεση και στους 69 γύρους. Πρώτα ο Romain και μετά ο Kimi ήταν ακριβώς πίσω μου και έπρεπε να προσέχω τα ελαστικά μου χωρίς να ρίχνω το ρυθμό, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο κάποιες στιγμές. Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι σταθερές. Ένιωθα το μονοθέσιο να αλλάζει όλη την ώρα
. Σε κάθε γύρο τα ελαστικά σου δίνουν διαφορετικά μηνύματα. Αλλά τελικά κατάφερα να τα κάνω να κρατήσουν. Το σημαντικό ήταν να διαχειρίζομαι τη διαφορά σε κάθε γύρο. Έπρεπε να βεβαιώνομαι σε κάθε γύρο ότι είχα την απαραίτητη απόσταση από τον διώκτη μου στην τελευταία στροφή για να μην με περάσει στη ζώνη του DRS και τα κατάφερα κάθε φορά. Όπως είπα, η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά και η υποστήριξη που είχα εδώ στη Βουδαπέστη, όχι μόνο από τους Βρετανούς που ταξίδεψαν αλλά και από τους Ούγγρους, ήταν εκπληκτική. Καταφέρνοντας να κερδίσω το Σαββατοκύριακο που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Μ. Βρετανία νιώθω ότι συνεισέφερα στις πολλές βρετανικές επιτυχίες που ελπίζω να έχουμε στους Αγώνες. Κάποιος μόλις μου είπε ότι πήρα το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Μ. Βρετανίας για το 2012. Δεν ισχύει αυτό ακριβώς αλλά είναι η πρώτη βρετανική επιτυχία τον καιρό των ΟΑ και αυτό είναι ωραίο. Κοιτάζοντας συνολικά τη σεζόν, είναι ξεκάθαρό ότι μετά τις διακοπές θα έχουμε πολλή δουλειά. Αλλά για τώρα ας το γιορτάσουμε όλοι.»

Jenson Button (6ος): «Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον Lewis και όλη την ομάδα της Vodafone McLaren Mercedes. Φανταστική δουλειά. Για μένα, ωστόσο, ήταν λίγο πιο απογοητευτική η κατάσταση σε σχέση με τον Lewis. Ικανοποιήθηκα που βρέθηκα μπροστά από τον Seb στον πρώτο γύρο, τον πέρασα στη στροφή και κατάφερα να κρατηθώ στην επόμενη στροφή. Είχα το ρυθμό των πρώτων. Στην πραγματικότητα, παρότι μετά το πρώτο pit stop, μπορούσα να δω τους πρώτους – ήμασταν λοιπόν αρκετά κοντά. Μετά αποφασίσαμε να πάμε σε στρατηγική τριών pit stop – αλλά μετά το δεύτερο και το τρίτο έπεσα σε κίνηση, δυστυχώς και δυσκόλεψαν τα πράγματα διότι κόλλησα με αργότερους οδηγούς και έπρεπε να τους περάσω για να βρω ελεύθερη πίστα. Αλλά είχαμε και θετικά στο τριήμερο. Το μονοθέσιο είναι σίγουρα γρήγορο, κατάφερα να το δείξω στο Hockenheim και ο Lewis το επιβεβαίωσε εδώ και στο δεύτερο μισό της χρονιάς ξέρω ότι η Vodafone McLaren Mercedes θα δουλέψει σκληρά για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην απόδοση. Τώρα, πάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος, θα ηρεμήσω. Ανυπομονώ να χαλαρώσω στην πραγματικότητα.»

Martin Whitmarsh: «O Lewis οδήγησε με τεράστια ψυχραιμία όλο το απόγευμα και το αποτέλεσμα ήταν μια φανταστική νίκη, κάτω όμως από μεγάλη πίεση. Έκανε φανταστική εκκίνηση από την pole, στη συνέχεια έλεγξε τον αγώνα, ενώ εξισορρόπησε την ανάγκη να εκτελέσει γρήγορους γύρους ενάντια στην πίεση που αντιμετώπιζε για την διατήρηση των ελαστικών. Οι 25 βαθμοί που πήρε σήμερα έφτασε τη σεζόν του στους 117 συνολικά. Αν και είναι ακόμα λίγο πίσω στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, τώρα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση ώστε να εξαπολύσει μια επίθεση για την απόκτηση του στέμματος στο πρωτάθλημα οδηγών στους επόμενους 9 αγώνες της σεζόν. Πιστέψτε με, βρίσκεται ακόμα στη μάχη. Ο Jenson είχε έναν δύσκολο αγώνα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει χρήσιμους 8 βαθμούς ως αποτέλεσμα της 6η θέσης που τερμάτισε. Όπως και ο Lewis, θα επιστρέψει από το διάλειμμα της σεζόν έτοιμος για επίθεση για το 2ο μισό, με ενέργεια και ενθουσιασμό. Και για άλλη μια φορά, όπως ο Lewis, θα στοχεύει να πετύχει πολλούς βαθμούς στο Spa-Francorchaps και στο Interlagos και ενδιάμεσα. Εχθές, ο Lewis πέτυχε την 150η pole position στην ιστορία της McLaren – και σήμερα έφτασε τις 178 νίκες σε Grand Prix για την ομάδα. Ήταν το 101 Grand Prix για τον ίδιο – και είναι δύσκολο να φανταστείς έναν καλύτερο τρόπο γι' αυτόν να ξεκινήσει τον δεύτερο αιώνα των εμφανίσεων του Grand Prix, δεν είναι; Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, οι 33 βαθμοί που πέτυχαν οι Lewis και Jenson σήμερα μας ανέβασαν στην 2η θέση συνολικά. Όπως και με των οδηγών έτσι και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είμαστε σε καλή θέση από την οποία πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μειώσουμε τη διαφορά από τους πρώτους και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Μιλώντας για σκληρή δουλειά, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τα εντυπωσιακά επίπεδα εφαρμογών και μεγάλης δουλειάς που όλοι στη Vodafone McLaren στο Woking (Surrey, UK) και στη Mercedes-Benz AMG HighPerformancePowertrains στο Brixworth (Northamptinshire, UK) που έχουν κάνει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012 ως τώρα. Και θα ήθελα να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους φίλους μας από την Stuttgart (Germany) επίσης, όπως και στο Brixworth, γιατί η σημερινή νίkη ήταν η 75η νίκη της συνεργασίας McLaren/Mercedes-Benz: μια εντυπωσιακή στατιστική. «Τώρα θα κάνουμε διάλειμμα, θα ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα επιστρέψουμε στο Spa Pfrancorchamps σε ένα μήνα, έτοιμη για μάχη για άλλη μια φορά.»

By: Mιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η διαφορά στους 40!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η διαφορά στους 40!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ