2012-07-31 15:08:04
Φωτογραφία για Στην Κύπρο απόψε οι δύο ύποπτοι για το μακελειό
Κύπριοι αστυνομικοί βρίσκονται από χθες στην Αθήνα με σκοπό να παραλάβουν και να μεταφέρουν στην Κύπρο τους δυο Ελλαδίτες υπόπτους για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα Αναστάσιο Τσαχειλίδη 41 ετών και τον 29χρονο φερόμενο εκτελεστή Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Όπως είναι γνωστό, οι δυο δεν άσκησαν έφεση στην απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών την περασμένη Τρίτη και αφορούσε την έκδοσή τους στην Κύπρο. Οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν στην Κύπρο απόψε μαζί με τους δυο Ελλαδίτες.

Τα τέσσερα μέλη συνολικά της Αστυνομίας (σ.σ. δύο από το Αρχηγείο και δύο από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου) που επισκέφθηκαν την Ελλάδα θα παραλάβουν από τις ελληνικές Αρχές τόσο τους υπόπτους όσο και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα γενικά υπάρχουν στη δικογραφία. Το υλικό θα αξιολογηθεί με βάση το τι υπάρχει στην υπόθεση αυτή και το τι εξετάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα. Στην Αθήνα μετέβη ικανοποιητικός αριθμός αστυνομικών για θέματα ασφάλειας.


Μετά τη μεταφορά των Ελλαδιτών στην Κύπρο, θα προχωρήσει αύριο Τετάρτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η διαδικασία προσωποκράτησης τους και ακολούθως θα ανακριθούν. Οι καταθέσεις θα γίνουν στη βάση της υπάρχουσας μαρτυρίας και των εξετάσεων που έγιναν. Η Αστυνομία χαρακτηρίζει την υπόθεση από τις πλέον σοβαρές και ο στόχος είναι η διαλεύκανσή της.

Οι δυο ύποπτοι Ελλαδίτες πρόκειται για πρόσωπα με πλούσιο εγκληματικό και ποινικό παρελθόν. Όπως μετέδωσαν τα ελληνικά μέσα ο 41χρονος Αναστάσιος Τσαχειλίδης συνελήφθη στη Λευκάδα στις 16 Ιουλίου του 2010 όταν μαζί με άλλα 11 άτομα προσπάθησαν να εισαγάγουν 80 κιλά κοκαΐνης με ιστιοφόρο ονόματι «DODO» από την Ιταλία. Επίσης, ο 41χρονος ύποπτος απασχόλησε και συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές και για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 41χρονος συνελήφθη στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά των G8.

Όσον αφορά στον 29χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο φερόμενο εκτελεστή συνελήφθη στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή σε επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου, ενώ επανειλημμένως προσήχθη για συμμετοχή σε επεισόδια για σωματικές βλάβες και άλλα συναφή αδικήματα. Οι δυο έχουν πλούσιο εγκληματικό παρελθόν και απασχολούν την ελλαδική Αστυνομία από την εποχή της 17ης Νοέμβρη. Μάλιστα, ο φερόμενος ως δολοφόνος συνελήφθη για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ