2012-07-31 15:09:42
Φωτογραφία για Το ΠΑΣΟΚ συγκλονίζεται συθέμελα από έριδες και φιλοδοξίες...!!!
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν παρέστη στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για λόγους οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν ομολογούνται από τον ίδιο. 

Ωστόσο ο πρώην υπουργός απέστειλε την ομιλία την οποία θα εκφωνούσε σε περίπτωση παρουσίας του προκειμένου να την διανείμει ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Μανιάτης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως δεν το επέτρεψε τονίζοντας ότι «εάν θέλει να διαβάσουν την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος να κάνει την διανομή ο ίδιος!»

Πρόκεται για ένα κείμενο το οποίο βρίθει διαφωνιών με την ηγεσία του κόμματος αλλά παράλληλα φαίνεται να ταυτίζεται με την κυρία Διαμαντοπούλου σχετικά με την αλλαγή του Νόμου για τα ΑΕΙ.

Στην επιστολή του, ο κ. Λοβέρδος ζητά, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία αλλιώς προειδοποιεί πως θα το καταψηφίσει.

Η εισήγηση Λοβέρδου χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».


Όπως επίσης τονίζει ο κ. Λοβέρδος «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».

«Για μένα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όσοι πήραν την απόφαση για την παρούσα νομοθετική αντι - μεταρρύθμιση δεν έπαθαν απώλεια πρόσφατης μνήμης αλλά παραχώρησαν οργανωμένα στο πανεπιστημιακό κατεστημένο, αυτό που ζητούσε επισταμένως αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου 4009/2011: δηλαδή τη μη εφαρμογή του. Η απόδειξη ότι είναι οργανωμένη η αντι-μεταρρύθμιση προκύπτει από το διορισμό ως υφυπουργού του πρυτάνεως εκείνου που πρώτος κήρυξε την έναρξη του "αγώνα" για τη μη εφαρμοσή ενός νόμου, που μόλις είχαν ψηφίσει τα 4/5 της Εθνικής αντιπροσωπείας» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο.

«Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Τ.Χ από το newpost.gr

Σχετικό θέμα: «Καυτά ερωτήματα για Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδη»
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ