2012-08-01 05:25:04
Φωτογραφία για Τροποποίηση των Κωδίκων Πολιτικής Δικονομίας και Δικηγόρων
Η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων με την ταυτόχρονη υλοποίηση του θεσμού της ηλεκτρονικής δίκης (e-justice)... και στα άλλα δικαστήρια της χώρας, εκτός των Αθηνών ήταν τα κυρίαρχα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την τρόικα.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στην οποία συμμετείχαν και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλας Κανελλόπουλος και Μαρίνος Σκανδάμης, συμφωνήθηκε να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας μέχρι τον Μάρτιο του 2013 και ο Κώδικας Δικηγόρων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι η συρρίκνωση του χρόνου εκδίκασης των αστικών υποθέσεων με το «φιλτράρισμα εισόδου», έτσι ώστε να εισέρχονται προς εκδίκαση στα δικαστήρια λιγότερες υποθέσεις. Ακόμη, συζητήθηκε και το θέμα συγχωνεύσεων Ειρηνοδικείων κατά 50%. Κι αυτό διότι σήμερα λειτουργούν περί τα 300 Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα, με πολλά από αυτά να εκδικάζουν μόλις πέντε υποθέσεις το χρόνο. Επίσης, συμφωνήθηκε η κάλυψη των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων με τη διαδικασία των μετατάξεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα αλλαγή στο Facebook
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα αλλαγή στο Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ