2012-08-08 03:13:03
Φωτογραφία για Ε. Βενιζέλος: Περαιτέρω ύφεση αν ληφθούν τα μέτρα
Στην άποψή του ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει επέμεινε ούτε λίγο ούτε πολύ σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματός του, όπου εκτίμησε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση θα προκαλέσουν επιπλέον ύφεση και άρα νέα μέτρα πέραν των 11,5 δις ευρώ.

Επικεντρώνοντας τα πυρά του στους «υπεύθυνους για τη διαπραγμάτευση» που δεν αναλαμβάνουν στοιχειώδες ρίσκο, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πιέσει τους εταίρους μας για ελάφρυνση των υποχρεώσεων της χώρας, αντιπροτείνοντας το γνωστό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης που προωθεί και περιλαμβάνει τρεις άξονες: την παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος, την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έμφαση στον τραπεζικό τομέα. Δεσμεύθηκε μάλιστα να το επαναφέρει απόψε, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα μέτρα, αναμένοντας να τα δοΥν στην τελική τους μορφή, μη δίνοντας κατευθύνσεις υπέρ ή κατά της ψήφισής τους
. Άφησε πάντως αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -χωρίς να τον κατονομάσει- σημειώνοντας ότι «μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι τα έχουμε ήδη ψηφίσει, αλλά υπάρχει διαφορά από την εποχή που μιλούσαμε εμείς για μέτρα 11,5 δις που θα απέδιδαν, από τώρα, που έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση». Συνεργάτες του άλλωστε εξηγούσαν αργότερα, ότι στον βαθμό που ληφθούν αυτά τα μέτρα, η ύφεση στην Ελλάδα θα διαρκέσει ως το 2016, καθιστώντας την κυβέρνηση 'υφεσιακή' ακόμα και εφόσον εξαντλήσει την τετραετία.

Στο «εσωκομματικό μέτωπο» δεν έλειψαν οι επικρίσεις για τον καβγά Βενιζέλου – Χρυσοχοΐδη, με τα στελέχη του οργάνου να μιλούν για «απεχθέστατη εικόνα» που βγήκε προς τα έξω. Κριτική έγινε τόσο στα στελέχη που ως υπουργοί στο παρελθόν φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην χώρα και δεν μπορούν να το παίζουν «τιμητές των πάντων», όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ως πρόεδρος «δεν μπορεί να αντιδρά έτσι...»

Στα οργανωτικά του κόμματος, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων πολιτικού και προγραμματικού συντονισμού ανά υπουργείο, ορίστηκαν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της ανασύστασης της παράταξης στις 13 περιφέρειες της χώρας και συγκροτήθηκε Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών, συγκροτούμενη από νέους επιστήμονες, που θα αναφέρονται απευθείας στον πρόεδρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ