2012-08-08 18:08:05
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει πλήρη πληροφόρηση ως προς την πορεία εξεύρεσης των 11,5 δις.

«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έναρξη της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τα άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και αντικείμενο τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ της επόμενης διετίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις περικοπές δαπανών ο κ. Σαμαράς είπε «ψάχνουμε τα πάντα» και διαβεβαίωσε «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν».

Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επισήμανε τη σημαντικη συμβολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις προτάσεις για τις περικοπές των δαπανών.


Την απόφαση για τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών έλαβε χθες το απόγευμα ο κ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια, όπως λένε οι πληροφορίες, να εκφράσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα. Άλλωστε, ο κ. Στουρνάρας, δέχθηκε την αντίδραση του κ. Κουβέλη για το θέμα της εφεδρείας, το οποίο άνοιξε χθες ο υπουργός με δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από πλευράς του, τόνισε πως η προηγούμενη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο τομέα αποτέλεσε «αρνητική εμπειρία», αλλά και αναγκαστική κατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ