2012-08-10 19:53:04
Φωτογραφία για Αναγκάστηκαν να πουλήσουν το νεογέννητο μωρό τους για να σώσουν το μεγαλύτερο τους παιδί!
Ένα ζευγάρι στη βορειοδυτική Ινδία συνελήφθη διότι φέρεται ότι πούλησε το 7 ημερών μωρό του για να μπορέσει να πληρώσει τη θεραπεία του... άρρωστου μεγαλύτερου γιου του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα. Η Σάντγια Ντέβι, ο σύζυγός της και άλλα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη), σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας στην Σριγκανγκαναγκάρ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα του ομόσπονδου κρατιδίου Ρατζαστάν.

Το ζευγάρι είπε ότι λόγω της ανέχειας αναγκάστηκε να δώσει το νεογέννητο για να πληρώσει τη θεραπεία του γιου του, 2 ετών. Απελευθερώθηκε μετά την καταβολή εγγύησης. Το βρέφος επιστράφηκε στο ζευγάρι, ανέφερε η αστυνομία.

Στην έγκυο Ντέβι προσφέρθηκαν 40.000 ρουπίες (588 ευρώ) από ένα ζευγάρι, γείτονές της, εάν έκανε ένα γιο και του τον έδινε για υιοθεσία, ανέφερε το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. "Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι άρρωστο έτσι ήμουν αναγκασμένος να δώσω το νεογέννητο για υιοθεσία για 40.000 ρουπίες, αλλά μου έδωσαν μόνο 20.000 ρουπίες" (περίπου 294 ευρώ), είπε ο πατέρας, που εργάζεται σε μια θέση μερικής απασχόλησης ως πωλητής.


Οι αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένου του ζευγαριού που προσφέρθηκε να αγοράσει το βρέφος, της μαίας και αξιωματούχων που φέρονται ότι ετοίμασαν τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι υιοθεσίες στην Ινδία πρέπει να εγκρίνονται από επιτροπές προστασίας ανηλίκων και δεν μπορούν να ανταλλάσσονται χρήματα ή δώρα. Όμως τα περιστατικά με άπορες γυναίκες που πωλούν βρέφη παράνομα είναι κάθε άλλο παρά σπάνια στη χώρα. Μια γυναίκα στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ φέρεται ότι πούλησε το γιο της, 8 μηνών, τον Ιούλιο και την 8χρονη κόρη της στις αρχές Αυγούστου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Hindustan Times. Ο κατηγορούμενος για την διακίνηση των βρεφών συνελήφθη.

Η Σάντα Σίνχα, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών, ανέφερε ότι τα περιστατικά αυτά οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας για τους φτωχότερους πολίτες. "Είναι λυπηρό ότι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες επιλογές κι αναγκάζονται να κάνουν τέτοιες απελπισμένες επιλογές", τόνισε η Σίνχα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ