2012-08-13 00:51:07
Φωτογραφία για Αλλαγές στην παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ
Η απόφαση του κ. Σαμαρά να παραστεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και για λίγες μόνο ώρες στα εγκαίνια της ΔΕΘ, επιβεβαιώθηκε από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα χωρίς να  πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ δεν θα παραχωρήσει φυσικά και την εθιμική συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από έναν μικρό αριθμό αρμόδιων υπουργών, θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στο πρόγραμμά του, πέρα από τυπική παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων, θα συναντηθεί μόνο με τους εκπροσώπους των τριών φορέων (ΔΕΘ - Helexpo - ΟΠΕ) που συγχωνεύονται και την ίδια ημέρα θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Aναγκαία

Η «ανατροπή» αυτή κρίθηκε αναγκαία αφού λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Eurogroup για να αξιολογήσει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και στο διάστημα των εγκαινίων της ΔΕΘ θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις τόσο με τους δανειστές μας όσο και σε πολιτικό επίπεδο με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Με βάση τα δεδομένα αυτά και καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την ομιλία του Σαββάτου και να μη δεσμευτεί με την ανακοίνωση μέτρων, καθώς αυτό αναμένεται να το κάνει μόνο όταν οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις τόσο για το πακέτο των μέτρων όσο και το θέμα της επιμήκυνσης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ