2012-08-13 11:59:53
Φωτογραφία για ΤΟΡΟΝΤΟ: ΓΕΜΙΣΕ ΕΛΛΑΔΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΤΑΝΦΟΡΘ
Ολοκληρώθηκε στο Τορόντο το τριήμερο φεστιβάλ Ελληνικής Γεύσης Pilaros Taste Of the Danforth στην «ελληνοκρατούμενη» λεωφόρο Ντάνφορθ της καναδικής μητρόπολης, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, που πήγε στην ελληνική γειτονιά για να δοκιμάσει τις παραδοσιακές γεύσεις, τους χορούς και τη μουσική των Ελλήνων.

Κατά την εναρκτήρια βραδιά την Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή του ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, ο οποίος μίλησε ενθουσιωδώς για το φεστιβάλ της Ελληνικής Γεύσης που αναδεικνύει την ελληνική κουλτούρα στην καρδιά της πόλης. Επίσης, παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Αζεμόπουλος και άλλοι παράγοντες της Ομογένειας του Τορόντο.

Φέτος ο καιρός ήταν βροχερός, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να βρεθούν στη λεωφόρο Ντάνφορθ για να φάνε και να χορέψουν αλά ελληνικά για τρεις ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο άστατος καιρός μείωσε κάπως τη συμμετοχή των επισκεπτών.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμπόρων της Ντάνφορθ, το 2010 το Φεστιβάλ Ελληνικής Γεύσης προκαλεί μια οικονομική δραστηριότητα της τάξης των 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κόσμος, παρά την κακοκαιρία, διασκέδασε στις εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί και συμπεριλάμβαναν ελληνικό και ξένο τραγούδι, θεατρικά δρώμενα και ελληνικούς χορούς από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της παροικίας του Τορόντο. Οι ελληνικές γεύσεις, το κέφι, ο παλμός, κυριάρχησαν στο φετινό τριήμερο της Ντάνφορθ που έφερε την Ελλάδα στο προσκήνιο μέσα από τις αυθεντικές γεύσεις και μουσικές της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ