2012-08-18 09:45:06
Φωτογραφία για Πονοκέφαλος στην Κατεχάκη για τους ακραίους της Θράκης
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανεξέλεγκτη δράση ακραίων ομάδων που επιτίθενται σε μετανάστες και μειονότητες, προκαλώντας σειρά εντάσεων σε ευαίσθητες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των επιτελών της Κατεχάκη είναι η δράση ομάδας μηχανοκίνητων ακραίων στοιχείων που έχουν πραγματοποιήσει σειρά επεισοδίων εις βάρος μουσουλμάνων στη Θράκη. Οπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - Δημόσιας Τάξης, υπάρχουν αρκετά ερωτήματα για την παρουσία αυτών των οργανωμένων ομάδων στη χρονική συγκυρία όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», ενώ γίνεται λόγος για ακραία στοιχεία που θέλουν να βραχυκυκλώσουν τις προσπάθειες επίλυσης ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, όπως αυτό της παράνομης μετανάστευσης.

Η Αστυνομία ερευνά αρκετές πληροφορίες για τη σύνθεση αυτών των ομάδων, τη δράση των οποίων κατήγγειλε και ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου
. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, ομάδα ακραίων στοιχείων που επέβαιναν σε μηχανάκια προκαλούσαν με υβριστικά συνθήματα τους έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής την ώρα που προσεύχονταν στη διάρκεια του Ραμαζανιού κι έξω από τα τζαμιά. «Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηευαγγέλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, χωρίς να εντοπίσει κάποιον από την ομάδα, ενώ έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από ευαίσθητους στόχους. Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη λήξη συγκέντρωσης κατοίκων της Κομοτηνής που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στα κτίρια της αστυνομικής σχολής της πόλης, κάποιοι είχαν πετάξει αντικείμενα με στόχο χώρο που χρησιμοποιείται από μουσουλμάνους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμά πως η δράση των ομάδων αυτών σχετίζεται και με τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα αντίστοιχες ομάδες τραμπούκων που επιθυμούν να ακυρώσουν την οργανωμένη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στη δράση μιας τέτοιας ομάδας αποδίδεται και η στυγνή δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από χώρο συνάθροισης μουσουλμάνων στο Κέντρο της Αθήνας. «Είναι πολλά τα συμφέροντα που θίγονται και υπάρχει λυσσαλέος πόλεμος ώστε η προσπάθεια να μείνει ημιτελής» αναφέρει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου.

Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας τόνισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος απέδωσε τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην «αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών» και στην «απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». «Οταν σχεδόν καθημερινά συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, να είναι συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη».
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Τα πάντα για τους δικαιώσω!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Τα πάντα για τους δικαιώσω!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ