2012-08-18 19:49:51
Φωτογραφία για ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΚΑ DEAL!
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποια καλά... deal με παίκτες, που αγόρασε φτηνά και μετά τους «μοσχοπούλησε». Το gazzetta.gr με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς καταγράφει πέντε τέτοιες περιπτώσεις.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Νέρι Καστίγιο: Το άλλοτε αγαπημένο παιδί των οπαδών του Ολυμπιακού ήρθε στο λιμάνι από τα... αζήτητα και έχοντας αποτύχει να κλείσει στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ όπου είχε δοκιμαστεί. Στον Πειραιά έκανε μεγάλο όνομα, γιγαντώθηκε ως παίκτης αλλά προξένησε και προβλήματα αλλά και... μπελάδες.

Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας τον έδωσαν στην Σαχτάρ (το 2007) έναντι 16 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία των δύο πλευρών έκλεισε ύστερα από σκληρές και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Πρόκεται χωρίς αμφιβολία για το πιο μεγάλο deal της σύγχρονης ιστορίας των ερυθρολεύκων. Σκεφτείτε ότι μετά την μεταγραφή του ο Καστίγιο δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων Κέβιν Μιραλάς: Στο διάστημα της παραμονής του στον Ολυμπιακό λατρεύτηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι
. Ο Βέλγος άσος προσέφερε πολλά στους Πειραιώτες, που δαπάνησαν συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ για να πάρουν τα δικαιώματά του από την Σεντ Ετιέν και 2,2 σε αποδοχές του παίκτη. Τώρα όπως όλα δείχνουν κλείνει στην Έβερτον με 7,6 εκα. ευρώ.

Γρηγόρης Γεωργάτος: Ο Γεωργάτος ήταν ένας παίκτης που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό από την Παναχαϊκή το 1996 έναντι του ποσού των 40 χιλ. ευρώ. Το 1999 ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, κατάφερε να τον πουλήσει στην Ίντερ, που επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του για 7,5 εκατ. ευρώ.

Ήταν μία συμφωνία που προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση, καθώς ας μην ξεχνάμε τότε υπήρχαν ακόμα δραχμές... Παράλληλα αποτέλεσε και ποσό-ρεκόρ για τα δεδομένα Έλληνα παίκτη με τον Γεωργάτο να κάνει μία πολύ καλή πρώτη σεζόν στην Ιταλία.

Γιάγια Τουρέ: Ο Ιβοριανός αγοράστηκε από την Μέταλουργκ το 2005 με 400 χιλ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον δώσει έναν χρόνο μετά στην Μονακό και μετά από πιέσεις του... δαιμόνιου ατζέντη του, Ντιμίτρι Σέλουκ, με 2,5 εκατ. ευρώ στην Μονακό, όπου και εκεί έμεινε για ένα έτος...

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Last but not least... Το αμούστακο παλικάρι από τα αζήτητα του Σβορώνου Κατερίνης δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που ήθελε και περίμενε από τον Ολυμπιακό αλλά βρήκε τον παράδεισό του στην Σάλκε και την Γερμανία.

Ο Ολυμπιακός καρπώθηκε 2,5 εκατ. ευρώ από την μετακίνηση αυτή αλλά και το 20% για μεταπώλησή του. Ο Κυριάκος από την άλλη εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό παίκτη, τον οποίο πλέον θέλει η... μισή Ευρώπη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έτοιμος για το φιλικό με Ρόμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έτοιμος για το φιλικό με Ρόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ