2012-08-18 20:25:03
Φωτογραφία για Νέα όψη και στην πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο
Μπορεί οι φωνές για την ενοικίαση του τελευταίου καταστήματος του κτηριακού συγκροτήματος στο χερσαίο χώρο του λιμανιού της Κάτω Πάφου να... επικεντρώθηκαν στο διαδικαστικό σκέλος, καθολική είναι ωστόσο η αναγνώριση που τυγχάνει τις τελευταίες μέρες η αισθητική αναβάθμιση του τμήματος αυτού των κτηρίων παρά τον πλατειακό χώρο του Κάστρου.

Δημοτικοί παράγοντες, επιχειρηματίες του χερσαίου χώρου και πολίτες που κάνουν συχνά τη βόλτα τους στην περιοχή κάνουν λόγο για μια πολύ ικανοποιητική νέα εικόνα της όλης περιοχής, μετά την ενοικίαση του χώρου δίπλα από την αίθουσα «Εν Πλω» και την μετατροπή του σε παραδοσιακού στυλ καφενείο.

« Το κατάστημα αυτό», ανέφερε επαγγελματίας της περιοχής, « αποτελούσε μια θλιβερή παραφωνία μέσα στην εμπορική δραστηριότητα σε όλα τα άλλα καταστήματα της Αρχής Λιμένων. Επιπρόσθετα δε, έχει και την ιδιαιτερότητα να είναι το τελευταίο κατάστημα πριν το Κάστρο και η όψη αποθήκης που απέπνεε ήταν ακόμη πιο αρνητική για τους διακινούμενους στην περιοχή.


Πλέον, ο χώρος μετατράπηκε σε ένα καλαίσθητο στέκι για εργαζόμενους στο λιμανάκι και επισκέπτες της περιοχής».

Το κατάστημα αυτό ενοικιάσθηκε από την Αρχή Λιμένων στον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ψαράδων της Πάφου, ο οποίος με τη σειρά του το υπενοικίασε σε ιδιώτη για να λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο.

Η άμεση εξάλειψη των συνθηκών εγκατάλειψης που επικρατούσαν στο πιο πολύβουο μέρος της τουριστικής περιοχής, αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που έγιναν, δήλωσε δημοτικός παράγοντας, δικαίωσε εκ των πραγμάτων την απόφαση για εμπορική αξιοποίηση του καταστήματος αυτού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ