2012-08-20 11:53:04
Φωτογραφία για Ο Κουβέλης θα κάνει συστάσεις σε βουλευτές του! Είναι η επαναδιαπραγμάτευση του κόμματος δηλαδή, αφού στα μέτρα δεν του βγήκε…
Ανάμεσα σε συμπληγάδες κινείται η ΔΗΜΑΡ, ήτοι ανάμεσα στο ρεαλισμό και τον κοινωνισμό. Κατ’ ουσίαν επιδιώκει από τη μία να τηρηθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τα σημεία σύγκλισης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων και ταυτόχρονα να επιδείξει την αναγκαία σοβαρότητα που επιβάλει η κρίσιμη κατάσταση της χώρας.

Πέρα από τα τεράστια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κουβέλης καλείται να αντιμετωπίσει και τους δυο γκρινιάρηδες-όπως τους αποκαλούν στην Αγίου Κωνσταντίνου- βουλευτές του, τον κ. Βουδούρη και τον κ. Μιχελογιαννάκη. Αμφότεροι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, και κατηγορούνται ότι λειτουργούν περισσότερο ως βουλευτές μεγάλου κόμματος και όχι βουλευτές κόμματος της αριστεράς, καθώς καθημερινά προβάλουν τις θέσεις τους μέσα από τα ΜΜΕ. Οι δηλώσεις τους προκαλούν προβληματισμό στην Αγίου Κωνσταντίνου δεδομένου ότι εμφανίζουν τους δυο βουλευτές περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητους από τον πρόεδρο και την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ
. Το θέμα τους αναμένεται να τεθεί στις επικείμενες συνεδριάσεις της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς είναι πολλά τα ηγετικά στελέχη που θεωρούν ότι πρέπει η ΔΗΜΑΡ να πάρει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των δυο βουλευτών. Παρότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής, θεωρείται βέβαιο ότι θα τους γίνουν συστάσεις από τον κ. Κουβέλη, τουλάχιστον να περιορίσουν τις μιντιακές τους παρεμβάσεις και να καταθέτουν τις απόψεις τους στα όργανα του κόμματος.

Την ίδια ώρα και ενόψει της αναγγελίας των νέων μέτρων, στην Αγίου Κωνσταντίνου επιμένουν ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξουν περαίτερω μειώσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Υπογραμμίζουν δε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να εμπεδώνουν στους πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα όριά της.

Από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στέλνουν καθημερινά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πετύχει και να διατηρήσει τη συνοχή της, διότι, όπως λένε, αν δεν συμβεί αυτό, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της δραχμής και της χρεοκοπίας, κάτι που, όπως υποστηρίζουν φαίνεται από σχετικές παρεμβάσεις(Λαφαζάνης, Στρατούλης, Κουράκης), γοητεύει ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσωπα που απηχούν τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη, τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, προτάσσοντας το φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο αναπτυξιακό νόμο, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο οργανισμών, τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης κ.α

Επιμένουν δε ότι αν η κυβέρνηση κινηθεί άμεσα στο πεδίο αυτό, θα μπορεί από καλύτερη θέση να διεκδικήσει την επιμήκυνση και σε βάθος χρόνου τις αλλαγές στους επαχθείς όρους του μνημονίου.

Η βασική επωδός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι ότι η χώρα πρέπει να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και να σταματήσει η συζήτηση που γίνεται σε καθημερινή βάση γύρω από τα μέτρα. Το θέμα του συνολικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενδέχεται να απασχολήσει τον κ. Κουβέλη στην πιθανή συνάντηση που θα έχει στις αρχές της εβδομάδας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ένα θέμα-αυτό του εναλλακτικού σχεδίου-που φαίνεται να φέρνει τα δυο κόμματα πιο κοντά.

Πηγή: Real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ