2012-08-30 13:02:03
Φωτογραφία για «Φυτώριο» το σπίτι της γιαγιάς από αλλοδαπό, στην περιοχή Πιτσιλιάς στη Λευκωσία
Kαλλιεργούσε 15 φυτά κάνναβης τόσο μέσα όσο και έξω από σπίτι σε χωριό της περιοχής Πιτσιλιάς, ενώ κατείχε εκεί και ποσότητα κάνναβης έτοιμη για πώληση. Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε χθες υπό εξαήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της ΥΚΑΝ Α. Πηλαβάκη, το σπίτι ανήκει στη γιαγιά του υπόπτου, ο οποίος το επισκεπτόταν περιστασιακά οπότε φρόντιζε και τα φυτά κάνναβης.

Τα φυτά φαίνεται να φυτεύτηκαν τον περασμένο Απρίλη και εντοπίστηκαν από την ΥΚΑΝ την περασμένη Τρίτη μετά από πληροφορίες.

Στο μεταξύ, εξασφαλίστηκαν πληροφορίες από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου ότι τα υπό καλλιέργεια φυτά, ύψους 50 εκ. ανήκουν στον ίδιο. Μετά από αρκετές προσπάθειες αυτός εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο ως επίσης και η μητέρα του και κλήθηκαν να παρευρεθούν στην έρευνα που θα γινόταν στο σπίτι.


Ο ύποπτος και η μητέρα του ανταποκρίθηκαν και από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και στην αυλή διαπιστώθηκε η ύπαρξη έξι φυτών κάνναβης στην αυλή, άλλα οκτώ μικρά αποξηραμένα φυτά εντοπίστηκαν σε υπνοδωμάτιο, άλλο μικρό φυτό κάνναβης βρέθηκε στο ερμάρι όπου υπήρχε αυτοσχέδια κατασκευή φωτισμού, 14 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης όμοια με κάνναβη και ένα μεταλλικό δοχείο που περιείχε σπόρους κάνναβης.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι όλα τα ανευρεθέντα είναι δικά του.

Στην κατάθεση του ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Πηλαβάκης ανέφερε ότι ο ύποπτος δεν διαμένει μόνιμα στο χωριό, αλλά σε άλλη διεύθυνση στα Λατσιά, την οποία όμως αρνείται να αποκαλύψει. Χθες το πρωί και πριν ακόμα ο ύποπτος προσαχθεί στο Δικαστήριο, λήφθηκε νέα πληροφορία ότι διαμένει στον Άγιο Δομέτιο και ότι αποκρύπτει ποσότητα κάνναβης 100 γραμμαρίων η οποία αποτελεί προϊόν από τη φυτεία στο χωριό.

Για τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης ο αστυνομικός ανακριτής ανάφερε ότι θα ληφθούν γύρω στις 40 καταθέσεις και θα γίνει έρευνα στο σπίτι του υπόπτου στον Άγιο Δομέτιο.

Καταθέσεις θα ληφθούν από πρόσωπα της οικογένειας του υπόπτου καθώς και από άλλα, τα ονόματα των οποίων εντοπίστηκαν σε αποκόμματα σελίδων που υπήρχαν στο σπίτι και δίπλα από τα ονόματα τους υπήρχαν αριθμοί οι οποίοι πιστεύεται ότι αντιστοιχούν σε χρηματικά ποσά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ