2012-08-30 17:45:10
Φωτογραφία για Νέα μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας
Σημαντική μείωση σημείωσε σήμερα, 30 Αυγούστου, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, καθώς η Ρώμη άντλησε 7,293 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές δημοπρατώντας βαρυσήμαντα δεκαετή και πενταετή ομόλογα με μειωμένο επιτόκιο. Ο μέγιστος στόχος της δημοπρασίας ήταν τα 7,5 δισ. Αναλυτικά, η Ιταλία άντλησε 4 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέτοντας 10ετείς τίτλους με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,82%, σημειώνοντας πτώση 0,14 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με την τελευταία παρόμοια δημοπρασία που έλαβε χώρα στις 30 Ιουλίου (5,96%) καιμένοντας μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 6-7%.

Ικανοποιητική ήταν και η ζήτηση για το ιταλικό χρέος, καθώς οι προσφορές για τα 10ετή χρεόγραφα υπερκάλυψαν το διατιθέμενο ποσό κατά 1,42 φορές, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τη δημοπρασία του Ιουλίου (1,29 φορές).

Επιπλέον, η Ρώμη άντλησε 3,293 δισεκατομμύρια ευρώ δημοπρατώντας δύο διαφορετικούς 5ετείς τίτλους, έναν με σταθερό (2,5 δισ.) και έναν με κυμαινόμενο επιτόκιο (793 εκατομμύρια). Το επιτόκιο του σταθερού πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,73%, σημειώνοντας σημαντική πτώση 0,56 ποσοστιαίων μονάδων από το 5,29% της τελευταίας δημοπρασίας.


Η σημερινή δημοπρασία έρχεται στον απόηχο της χθεσινής επιτυχούς άντλησης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από εξάμηνα έντοκα γραμμάτια.

Η μείωση των ιταλικών επιτοκίων έρχεται στον απόηχο επανειλημμένων διαβεβαιώσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι θα ενεργοποιήσει εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που διαθέτει, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων κρατών που τηρούν τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις τους.

Ο δεκαετής τίτλος θεωρείται σημείο αναφοράς για το αξιόχρεο μία χώρας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ