2012-03-18 22:06:08
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Να χαράξουμε νέα πολιτική για να απαλλαγούμε από την κατοχή
O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σήμερα στη Αγία Μαρίνα της Οράς κατά το 55ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα-αντάρτη της ΕΟΚΑ 55-59, Πετράκη Μιχαήλ Κυπριανού αναφέρθηκε και στο Κυπριακό. «Ας συνειδητοποιήσουμε, τόνισε, ότι κανενός οι ώμοι δεν είναι ικανοί για την ευόδωση του αγώνα μας. Οι χειρισμοί στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αποφασιστικής διαβούλευσης όλης της πολιτικής ηγεσίας. Και η χάραξη μίας συλλογικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής για έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν υπάρξει συλλογική διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος, δεν πρόκειται παρά να οδηγηθούμε δυστυχώς σε εκείνα που απευχόμαστε». Πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει να παρακολουθεί διαπληκτισμούς και συγκρούσεις πέραν των άλλων σκοπιμοτήτων εκτός από το γενικό καλό. Γι αυτό ύστατη έκκληση να χαράξουμε μια νέα πολιτική η οποία θα μας επιτρέψει απαλλάξουμε τον τόπο αυτό από την κατοχή. Να αξιοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε το κράτος που θα προκύψει από τις συνομιλίες να είναι ένα κράτος σύγχρονο, Ευρωπαϊκό και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «μόνο έτσι θα τιμήσουμε έμπρακτα την θυσία του Πετράκη Κυπριανού, διότι τα όσα ακολούθησαν δεν δικαίωσαν τις θυσίες του Πετράκη Κυπριανού και των άλλων ηρώων του απελευθερωτικού μας αγώνα. Η μισή Κύπρος βρίσκεται σήμερα κάτω από κατοχή. Μετά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής και κατοχής του 1974 επέρχεται με αυξανόμενο ρυθμό η δημογραφική αλλοίωση της πατρίδας μας. Και ο αφελληνισμός των κατεχόμενων εδαφών μας που συντελείται μέρα με την μέρα». «Η εθνική μας υπόθεση», συνέχισε, «έχει εισέλθει σε οριακή κατάσταση η οποία εγκυμονεί ακόμη σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια του τόπου αλλά και του έθνους μας. Τα τελευταία χρόνια πέραν των 90 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων έχουν αποκτήσει ταυτότητα πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τα πολιτικά και περιουσιακά τους δικαιώματα τη στιγμή που η λεηλασία των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα εντείνεται». «Όλες αυτές οι θλιβερές διαπιστώσεις καθόλου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στη αποδοχή της όποιας λύσης. Στόχος μας θα πρέπει να είναι επειγόντως η αποτελεσματική και αξιόπιστη στρατηγική. Αυτό που απαιτείτε τώρα είναι μιας πανεθνική κινητοποίηση με στόχο την επίτευξη μιας αποδεκτής από τους Ελληνοκύπριους λύσης προτού να είναι πολύ αργά», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Το εθνικό μας θέμα δεν προσφέρεται ούτε για ακρότητες, ούτε για δημαγωγίες, ούτε για άγονες αντιπαραθέσεις. Αυτό που χρειάζεται από μέρους μας είναι συλλογικότητα και όραμα. Όπως είναι η υπευθυνότητα ο σωστός σχεδιασμός και οι κατάλληλες συμμαχίες. Για να ξεφύγουμε από το τέλμα, να εγκαταλείψουμε την απραξία και να προχωρήσουμε με τόλμη και βούληση, χωρίς αντιταλαντεύσεις», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας μας μέσον μιας αποδεκτής και λειτουργικής λύσης που να οδηγεί στη άρση της Τουρκικής κατοχής και των τελευταίων είναι εφικτός». Την συγκέντρωση και την κατάθεση στεφάνων στο Ανδριάντα του Πετράκη Κυπριανού μετά από παρέλαση ,χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Οράς κ. Ανδρέας Κυνεγείρου.alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ