2012-03-18 22:51:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη σχετικά με τους ξενοδοχουπαλλήλους
Ειμαι Ξενοδοχουπαλληλος και θελω να αναφερθω λιγο στους (μεγαλο)ξενοδοχους της χωρας αυτης, που πιεζουν τωρα την κυβερνηση να καταργησει τη συλλογικη συμβαση γιατι λενε...δεν βγαινουν!!!Μιλαμε για τα εποχιακα ξενοδοχεια που ανοιγουν για 4-6 μηνες.

Δεν μπορει (λενε) ενας σερβιτορος να παιρνει 1500 ευρω το μηνα!!! Δεν μας λενε ομως οτι πλεον κανενα ξενοδοχειο δεν πληρωνει πανω απο 1000 ευρω το μηνα, για 9-10-12 ωρες δουλειας και 30-31 μερες εργασιας!Ασε που αν δεν εισαι ντοπιος πρεπει να σου παρεχουν σπιτι (1 σπιτι στα 2 ατομα) και φαγητο 2 φορες την ημερα.Αντι αυτου οι περισσοτεροι πληρωνουμε μονοι μας το νοικι και απο φαγητο...οτι παει για πεταμα τρωμε.Ασε που για τα ρουχα εργασιας,μονοι μας τα πλενουμε (καθε μερα) και πολλες φορες μονοι μας τα αγοραζουμε.Τα τελευταια χρονια δε που ανοιξε και το ανατολικο μπλοκ εχουμε γεμισει λετονολιθουανορουμανο δηθεν μαθητες που ερχονται για την πρακτικη τους οι οποιοι δεν εχουν καμια σχεση με το επαγγελμα μεν,αλλα δεν τους ενδιαφερει και ιδιαιτερα αφου ολη νυχτα μπεκρουλιαζουν και πολλες φορες δεν ερχονται καν για δουλεια.Γιατι τους φερνουν?μα γιατι πληρωνονται 400-500 ευρω φυσικα.


Δεν μας ενδιαφερει που ο τουριστας λεει καλημερα και τον κοιτανε καλα-καλα μην ξεροντας τι γλωσσα μιλαει...να μην πουμε οτι ουτε καν βασικες πληροφοριες για τον τοπο ξερουν να δωσουν.Ερχεται ο Ελληνας τουριστας στη χωρα του και πρεπει να ξερει αγγλικα για να παραγγειλει καφε,να μην πω οτι και με αγγλικα δεν τα καταφερνει καμια φορα.Τουριστες Ελληνες και ξενοι μου λενε ''τι ντροπη ειναι αυτη.Ερχομαστε στην Ελλαδα γιατι γουσταρουμε τους Ελληνες,τα εθιμα σας,το χαβαλε σας''Στη μοναδα που εργαζομαι ειμαστε γυρω στα 60 ατομα προσωπικο και ειμασ! τε δεν ειμαστε 10 Ελληνες!!!Δοξα το θεο εμεις πληρωνομαστε στην ωρα μας γιατι παντου τριγυρω αλλοι ειναι απληρωτοι για μηνες και καμια φορα και σεζον ολοκληρη και δεν μιλαω για τα χρονια της κρισης μονο.

παρ'ολα αυτα με προσωπικο απληρωτο χτιζουν νεες μοναδες η σηκωνουν περισσοτερα δωματια.Κι οταν του πεις να σε πληρωσουν σου λενε "δεν εχω" και ταυτοχρονα χτιζει και κλαιγεται!!!

Τους εριξε τη φορολογια απο 40% στο 25%,το ΦΠΑ στα δωματια στο 5.5 απο 13%,τους νομιμοποιησε ολα τα αφθαιρετα δωματια,περυσι εν μεσω κρισης και Ιουλιο μηνα αυτοι κανανε αυξησεις στα δωματια γιατι ηταν ολοι γεματοι.

Βεβαια για απεργια ουτε λογος.Ειμαστε οι μονοι που ποτε δεν εχουμε κανει απεργια και σκυβουμε το κεφαλι σε καθε φαπα.Γιαυτο και το ΤΑΞΥ ηταν απο τα πρωτα ταμεια που ενωποιησαν με το ΙΚΑ.Απο τα καλυτερα ταμεια ειχαμε και τωρα πληρωνουμε λάθη αλλωνων.

ΕΕΕ...ΤΙ ΣΤΟ Δ...ολο ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ? Σκλαβους να τους δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ τσαμπα και δωματια να τους τα πληρωνουν χρυσα?Που θα παει αυτη η ιστορια?

Δεν εχω ακουσει ποτε και απο κανεναν να αναφερεται στο θεμα αυτο εκτος απο μερικα τοπικα καναλια που δεν τα ακουει κανεις.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ