2012-09-08 10:57:06
Φωτογραφία για Δεν προχωρά ο διαγωνισμός για το αερορόμιο Καστελίου- είχε 'λάθη' η διακήρυξη!
Σε…τραγέλαφο εξελίσσεται η υπόθεση του αεροδρομίου Καστελίου! Δεν προχωρά η κτηματογράφηση για τις απαλλοτριώσεις αφού οι εταιρείες κατέθεσαν ενστάσεις πριν τη δημοπρασία...

Ενώ μόλις προ ολίγων ημερών ο υπουργός κ.Χατζηδάκης εξήγγειλε ότι το έργο είναι στις 10 μεγάλες προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν μπορούν ούτε το διαγωνισμό κτηματογράφησης για τις απαλλοτριώσεις να προχωρήσουν! Ο διαγωνισμός που είχε οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται με απόφαση του κ.Καλογιάννη αφού αποδείχθηκε ότι είχαν κάνει…’λάθη’ στη διακήρυξή που είχαν δημοσιεύσει και παραβίαζαν τους όρους ανταγωνισμού! Τα ‘λάθη’ εντόπισαν εταιρείες που έσπευσαν να υποβάλουν ενστάσεις επί της διακήρυξης- πράγμα σπάνιο πια έκτος κι αν είναι ‘φωτογραφική’- τις οποίες και αποδέχτηκε ο υπουργός!

Ο υπουργός κ.Καλογιάννης, που έχει εξοργιστεί με αυτές τις πρακτικές, έδωσε εντολή για νέα μελέτη του θέματος και όχι νέο διαγωνισμό, στις 30 Οκτωβρίου οπότε και θα ληφθούν αποφάσεις. Και σημειώνουμε όχι για το αεροδρόμιο, αλλά για τις απαλλοτριώσεις που έπρεπε να είχαν ‘τρέξει’ χρόνια πριν!


Το παρασκήνιο

Με το που δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν ότι παραβιάζεται η αρχή του ανταγωνισμού

-Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από την εταιρεία ΟΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ από την οποία ζητήθηκε η απάλειψη της συνθήκης του άρθρου 20 «Ειδική Τεχνική και Επαγγελματική Ικανότητα» σύμφωνα με την οποοία οι προαπαιτούμενες από την Προκήρυξη εκπονηθείσες μελέτες θα πρέπει «να έχουν ανατεθεί το νωρίτερο στις 18/9/2002. Ως ανάθεση θεωρείται η ημερομηνία υπογραφής του αρχικού συμφωνητικού». Η εταιρεία υποστήριξε ότι η ύπαρξη του όρου δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι μελέτες οδοποιίας πρωτεύοντος ή δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου στις οποίες το στάδιο της μελέτης κτηματογράφησης – κτηματολογίου απαλλοτρίωσης με πράξεις αναλογισμού, έχει συμβασιοποιηθεί, εκτελεστεί

και κηρυχθεί υπό απαλλοτρίωση εντός δεκαετίας.

-Η δεύτερη ένσταση , της εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε., αφορά επίσης το άρθρο 20 της Προκήρυξης «Ειδική Τεχνική και Επαγγελματική Ικανότητα» .

-Η εταιρεία ΤΟ.Π.Π.Ο.Σ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., κατέθεσε ένσταση κατά της Προκήρυξης και των συνοδευτικών αυτής τευχών.

Τις δέχεται

Οι αντιρρήσεις των εταιρειών ΑΝΤΑΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε, ΤΟ.Π.Π.Ο.Σ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε,, κρινόμενες επί της ουσίας, θεωρήθηκε από το υπουργείο ότι ευσταθούν εν μέρει και δέχεται ότι συντρέχουν οι λόγοι τροποποίησης (μείωσης) του ελάχιστου αυτού ορίου προκειμένου να εξασφαλιστεί ο μέγιστος ανταγωνισμός προς όφελος του Δημοσίου.

Έτσι το υπουργείο αναγκάστηκε να τροποποιήσει το άρθρο 20 του Τεύχους Προκήρυξης του Διαγωνισμού «Ειδική Επαγγελματική και Τεχνική Ικανότητα», να λλάξει τις παραμέτρους και να ματαιώσει προσωρινά το διαγωνισμό επανεξετάζοντας το θέμα στο τέλος Οκτωβρίου!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ