2012-03-18 23:50:02
Φωτογραφία για Μακάβριο εύρημα στο Πακιστάν
Χωρικοί βρήκαν σήμερα 13 πτώματα διάτρητα από σφαίρες, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μπάρα, στη ζώνη Χάιμπερ στην οποία ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, την ώρα που οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών που δρουν στην περιοχή.

Τα 13 πτώματα βρέθηκαν μόλις δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό άλλων 12 πτωμάτων, τα οποία έφεραν επίσης σημάδια βασανισμού και πολλά τραύματα από σφαίρες, στην ίδια περιοχή, 15 χιλιόμετρα νότια της Πεσαβάρ.

Αν και κανείς δεν έχιε αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις μαζικές δολοφονίες, κάτοικοι τις περιοχής υποστηρίζουν ότι η πράξη αυτή αποδίδεται σε «αντίποινα». Τα πτώματα ανήκουν σε άτομα που «είχαν συλληφθεί από το (μεθοριακό παραστρατιωτικό σώμα) Frontier Corps (Συνοριοφρουρά) πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Σέπαχ , μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε φυλάκιο του FC, σκοτώνοντας 4 στρατιώτες" σύμφωνα με ανόνυμο αυτόπτη μάρτυρα.


Στην περιοχή Μπάρα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζουν διαφορετικές φυλές και συχνά γίνονται συγκρούσεις ανάμεσα στην Λάσκαρ-ι-Ισλάμ και την Τέχρικ-ι-Ταλιμπάν (TTP), δηλαδή τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

Αυτό το σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε έναν στρατηγικής σημασίας δρόμο εφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που πολεμούν στο Αφγανιστάν. Η αύξηση των συγκρούσεων έχει οδηγήσει τις δυνάμεις ασφαλείας να διεξάγουν επιχειρήσεις από την Τρίτη.

Στην περιοχή έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο τα σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και οι αυτοκινητοπομπές εξακολουθούν να δέχονται επιθέσεις από μαχητές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 30 με 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η επιχείρηση.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ