2024-08-27 10:30:02
Φωτογραφία για Ταμπού – Το σεναριακό εύρημα στο τρέιλερ που είναι το απόλυτο spoiler!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στις σειρές του Αντρέα Γεωργίου ειδικά τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρέιλερ. Και το Ταμπού δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ένα ενδιαφέρον σεναριακό εύρημα που έχουμε δει ήδη στο τρέιλερ της σειράς και έχει μεγάλη σημασία στα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Η ιστορία του Ταμπού θα ξεκινήσει στα παγωμένα Ιωάννινα. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο teaser της σειράς του MEGA παρουσίαζε μια παγωμένη επιφάνεια που έσπαγε και μια μεγάλη κηλίδα αίματος πριν εμφανιστεί ο τίτλος «Ταμπού». Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το σενάριο, η λίμνη Παμβώτιδα είναι παγωμένη κάτι που δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Η παρέα των φοιτητών της σειράς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μακάβριο θέαμα. Το πτώμα μιας γυναίκας αποκαλύπτεται κάτω από τα παγωμένα νερά και αποτελεί την εκκίνηση για μια σειρά από αποκαλύψεις που με έναν τρόπο απειλούν την ηρεμία όλων των πρωταγωνιστών του Ταμπού.

Πρόκειται για ένα γεγονός που λειτουργεί ως την αρχή ενός ντόμινο που θα φέρει τους ήρωες αντιμέτωπους με το ένοχο παρελθόν και το δίλημμα της συγκάλυψης…

Το σεναριακό εύρημα δεν είναι κάτι φανταστικό για τα Ιωάννινα. Αντιθέτως, η Βάνα Δημητρίου έχει μελετήσει προφανώς την ιστορία της Παμβώτιδας, στην πορεία της οποίας έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές το φαινόμενο να παγώσει. Κάθε φορά που η λίμνη των Ιωαννίνων παγώνει, είναι σχεδόν ιστορικό γεγονός.

Το 1434 ο Ντουραχάν πασάς της Ρούμελης πέρασε με το στρατό του πάνω από την παγωμένη λίμνη, νομίζοντας την για ξηρά. Ο ίδιος το απέδωσε σε θαύμα και έχτισε τη χριστιανική μονή της Παναγίας της Ντουραχάνης.

Την περίοδο από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα η λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσε αρκετές φορές. Οι μαρ­τυρίες για τα παγώματα της λίμνης προέρχονται από ενθυμήσεις, γραμμένες σε εκκλησιαστικά βιβλία, από περιηγητές και τοπικούς λόγιους. Το 1607 αναφέρεται ότι η λίμνη πάγωσε σε τέτοιο βαθμό, που ο όγκος του πάγου έφθασε τις δυο σπιθαμές και αρκετοί Γιαννιώτες περπατούσαν από την πόλη στο Νησί άφοβα.

Ο ιερομόναχος Παΐσιος σε βιβλίο που εξέδωσε το 1778, εξιστορεί με λεπτομέρειες, σε στίχους το πάγωμα της λίμνης του 1687. Ο Παΐσιος αναφέρει ότι η λίμνη πάγωσε από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή της Τυρινής. Τις μέρες εκείνες οι Γιαννιώτες έστησαν παζάρι και πανηγύρι επάνω στα παγωμένα νερά της λίμνης. Έμποροι και πραματευτάδες, καβαλάρηδες και πεζοί, δεσποτάδες και αρχιμανδρίτες γιόρταζαν όλοι μαζί τις Αποκριές παίζοντας, τρέχοντας και γελώντας.

Το πάγωμα του 1864 μαρτυρείται από πολλές πηγές, όπου σημειώνεται ότι στις 16 Ιανουαρίου του 1864 επάνω από την παγωμένη λίμνη πέρασαν έφιπποι, με προορισμό το Νησί, ο πρόξενος Ρουσήτ, ο Χουσνή πασάς με πλήθος αρχόντων και ο γιος του πασά, Λιάμπεης. Την ίδια μέρα οι άρχοντες επέστρεψαν στην πόλη, όπου φόρτωσαν τρόφιμα σε κάρα και τα πήγαν στο Νησί.

Το 1869 η λίμνη πάγωσε από τις 5 έως τις 22 Ιανουαρίου. Ήταν τόσο δυνατό το κρύο τις μέρες εκείνες, που ψόφησαν πολλά αρνιά και πάγωσε και το κρασί.

Μέσα στον 20ό αιώνα η λίμνη πάγωσε αρκετές φορές (1911, 1929, 1958 κ.ά.) και μάλιστα κάποιες τόσο πολύ ώστε να ανεβαίνουν και αυτοκίνητα.

Τελευταία φορά πάγωσε τον Ιανουάριο του 2020.

Ταμπού: Η υπόθεση

Με φόντο την ατμοσφαιρική πόλη των Ιωαννίνων, το Ταμπού ξετυλίγει το κουβάρι μιας σκοτεινής υπόθεσης δολοφονίας.



Ένα πτώμα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης και μια σειρά από συνταρακτικά γεγονότα φέρνουν τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τους φόβους και τις ανησυχίες τους.



Μια πλειάδα αγαπημένων πρωταγωνιστών, από κοινού με ένα πλούσιο καστ νέων και ανερχόμενων ηθοποιών αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή σε μια τηλεοπτική ιστορία που διαθέτει όλα τα συστατικά για να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού.



Στο επίκεντρο της ιστορίας της νέας σειράς Ταμπού του MEGA, η οικογένεια Καρτάλη. Τέσσερα αδέρφια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά πολύ αγαπημένα.



Μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό, ένα ανομολόγητο ταμπού από το παρελθόν που παραμένει ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα.



Στο περιβάλλον της οικογένειας, αγαπημένοι φίλοι, ορκισμένοι εχθροί και μια μεγάλη παρέα νέων φοιτητών που εξερευνά τη ζωή και τον έρωτα με την ορμή, αλλά και την άγνοια των νεανικών χρόνων.



Στο Ταμπού πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Ιάσονας Χρόνης, Δώρα Μπηλιώνη, Νίκη Βακάλη, Νικόλας Μακρής, Μυρτώ Αλικάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Χριστόδουλος Μαρτάς, Αθηνά Ροδίτου, Βασιλική Κυπραίου, Αστέρω Κυπριανού



Συμμετέχουν:

Μάριος Μαριόλος, Μαρίλια Μητρούση, Σεμέλη Μητροπούλου, Κάτια Νεκταρίου, Νίκος Μανωλάς, Ανδρέας Γιαννακούλας, Ερατώ Μανδαλενάκη, Εβίτα Αγαΐτση, Σταύρος Χατζατριάν, Θάνος Λάμπρου, Χριστιάνα Βατίστα



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ