2012-09-10 12:24:05
Φωτογραφία για Αγκάθι το αίτημα της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο
Σε δύσκολους ατραπούς μπαίνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα παρά το καλό κλίμα στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία- ζήτησε να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, απαίτηση που ως γνωστόν απορρίπτεται από την ελληνική πλευρά γιατί εκτός των άλλων θα αυξηθεί και η ανεργία.

Το σκληρό αυτό αίτημα της τρόικα αναμένεται να δοκιμάσει και τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού θα προκαλέσει δυσκολίες και τριβές στα εσωτερικό και των τριών κομμάτων και προπαντός στη ΔΗΜ.ΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως οι τροϊκανοί έχουν ενστάσεις και για το ύψος των περικοπών των φαρμακευτικών δαπανών, πράγμα που ανεβάζει το ύψος των αμφισβητούμενων μέτρων στα 2,5 δισ. ευρώ.

Με τη συνάντηση στις 12 της τρόικας με τον πρωθυπουργό συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το επώδυνο πακέτο των μέτρων.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν χθες διευκρινήσεις για μέτρα 2 δισ. ευρώ καθώς όπως τόνισαν πρόκειται για κωδικούς που δεν «καταλαβαίνουν» και επομένως αμφισβητούν το κατά πόσο θα αποδώσουν.

Παράλληλα, οι «τροϊκανοί» εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγήκαθώς και για την αποτελεσματικότητα των περικοπών στην Άμυνα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στις 15.00.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ