2012-09-10 16:56:07
Φωτογραφία για Δ. Ελλάδα: Μπάχαλο στη μεταφορά μαθητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς
Στον «αέρα» κινδυνεύει να «τιναχθεί» η μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα αν δε βρεθεί λύση σήμερα κιόλας. Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας, περίπου 6.700 θα μείνουν μακριά από τα σχολεία τους, με το «καλημέρα», μάλιστα, της νέας σχολικής χρονιάς. Με αφορμή τη μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος για την εξόφληση των μεταφορέων (το 2012-13 χρωστά 13,5 εκατ. ευρώ και πήρε μόλις 1,8 εκατ. ευρώ), η ΠΔΕ ζητεί από τους μεταφορείς να βάλουν «πλάτη», όπως κάνει και αυτή, να συνεργαστούν «προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της ανάγκης να μη στερηθεί κανείς μαθητής και μαθήτρια το ιερό δικαίωμα στη μόρφωση. Ο χρόνος που απομένει είναι μηδενικός, αύριο ανοίγουν τα σχολεία και η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα».

Ειδικά όμως για την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, προκειμένου να γίνει αυτή η πληρωμή, απαιτείται προηγουμένως νομοθετική ρύθμιση «την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί επίμονα από τις αρχές του 2012. Σε κάθε περίπτωση αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραμένει απαραίτητη προκειμένου να γίνει η εκταμίευση και η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να την προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή».

Τέλος, η ΠΔΕ καλεί όλους τους δήμους να πράξουν όπως οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και να προχωρήσουν στην άμεση ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά των μαθητών στα όρια των Δήμων τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ