2012-09-11 10:40:05
Φωτογραφία για Κρυμμένα ακίνητα και μετρητά βρήκανοι αρχές - Μεγαλώνει ο κατάλογος
Τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και ακίνητα συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ εντόπισαν οι αρχές, ενώ αποκαλύπτονται οι... προεκλογικές του δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνονται ακόμα και? εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ

Μεγαλώνει ο κατάλογος των στοιχείων που αποκαλύπτονται στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι ειδικοί ανακριτές κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος ταυτοποιούν υλικό της δικογραφίας, που προέκυψε από τα χειρόγραφα σημειώματα και τα ημερολόγια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών και υποθηκοφυλακεία.

Ετσι, λίγες ημέρες πριν ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός και οι συγκατηγορούμενοί του κληθούν από τον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλλή σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος και για το πώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος απέκτησε τα ακίνητα μέσω των offshore εταιρειών, από την ανάκριση φέρονται να έχουν εντοπιστεί νέα ακίνητα, καθώς και λογαριασμοί σε τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, που φέρονται να συνδέονται με τις «χρυσές μίζες». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για ακίνητα συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ, τα οποία -όπως εκτιμούν οι ανακριτές- φέρονται να συνδέονται με επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση.


Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν διαπιστωθεί ότι αποτελούν προϊόντα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αποκτήθηκαν με χρήματα από τις μίζες των εξοπλιστικών, οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στη δέσμευσή τους, όπως έχει γίνει με όλα τα υπόλοιπα ακίνητα της υπόθεσης.

Παράλληλα, νέοι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες, καθώς και σε τράπεζες του εξωτερικού έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ανάκρισης, για να αποκαλυφθούν η πορεία και οι σταθμοί του «μαύρου χρήματος».

Επίσης από την έρευνα του ανακριτή και κυρίως από το αρχείο του πρώην υπουργού φέρονται να έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τις προεκλογικές δαπάνες του Ακη Τσοχατζόπουλου, που μεταξύ άλλων επιβεβαιώνουν όσα είχε πει στην απολογία του ο επίσης προφυλακισμένος Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Μεταξύ άλλων προέκυψε ότι στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας του πρώην υπουργού δόθηκαν 100.000 ευρώ σε έναν αθίγγανο, 30.000 ευρώ σε Ρωσοπόντιους, 350.000 για εξαγορά εισιτηρίων Ρωσοπόντιων, 230.000 για εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ και 50.000 για εκδήλωση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ζήγρας στην απολογία του στον ανακριτή είχε αναφέρει ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία και ότι στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους Ρωσοπόντιων από την Κύπρο και Τσιγγάνων, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Στην υπόθεση έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό Δημόσιο και Ελληνες φορολογούμενοι. Η ανάκριση για την υπόθεση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, με τις συμπληρωματικές απολογίες όλων των κατηγορουμένων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ