2012-09-11 10:42:03
Φωτογραφία για Κάτω τα χέρια από την Παιδεία!
Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, μέσα από τιτάνιους αγώνες μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών επιτεύχθηκε η αναχαίτιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνταν στην Παιδεία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Με τον τρόπο αυτό διατηρήθηκαν τα όποια ψήγματα δημόσιας δωρεάν παιδείας υψηλού επιπέδου είχαν απομείνει.

Η κυβέρνηση τώρα, πιστή στις επιταγές της τρόικας και του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου, προσπαθεί να πάρει το αίμα της πίσω εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο πλήρως απαξιωτικών μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια Παιδεία. Η στρατηγική των κυβερνώντων περιλαμβάνει τη σταδιακή συγχώνευση-συρρίκνωση σε οργανικό επίπεδο αλλά και επίπεδο υποδομών της Δημόσιας Παιδείας ως πρώτο βήμα για τη συνολική διάλυσή της.

Η ένταση των νέων μεταρρυθμίσεων είναι λυσσαλέα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εκτός των άλλων περιλαμβάνει την ραγδαία μείωση του διδακτικού προσωπικού, το κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολείων, την κατάργηση των δωρεάν βιβλίων και συγγραμμάτων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την επιμήκυνση του διδακτικού ωραρίου με ταυτόχρονη μείωση μισθών και την διάλυση των δομών ειδικής διδασκαλίας (ολοήμερο σχολείο, ενισχυτική διδασκαλία, διδασκαλία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες κ.α.).

Η προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Δε θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η Δημόσια Παιδεία βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επισκόπηση Τύπου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επισκόπηση Τύπου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ