2012-09-11 11:17:45
Φωτογραφία για Οι Δήμοι θέλουν χρήματα...
«Ρολά κατεβάζουν» αύριο και μεθαύριο οι δήμοι της χώρας αντιδρώντας στις επιπλέον περικοπές στη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι ΟΤΑ οδηγούνται σε ολοκληρωτική κατάρρευση, με πρώτα «θύματα» τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κ.ά.

Στην κατεύθυνση αυτή, προχωρά στην αναστολή λειτουργίας των δήμων αύριο και μεθαύριο.

Επίσης αύριο στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσει πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Μεθαύριο Πέμπτη, στις 10.00 π.μ., θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και με το προεδρείο της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα τους ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση των δήμων. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις.


Η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30% -που ήδη έχουν μειωθεί κατά 60% την τριετία 2009-2012- οδηγεί στην ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

«Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά «απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Επιπλέον οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ