2012-09-11 20:35:03
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη για τη σίτιση των φοιτητών
Το κράτος της ρεμούλας και της ανεμελιάς έβαλε επιτέλους φραγμό στη σίτιση των φοιτητών, γιατί αυτά τα πειναλέα παιδιά κατέφαγαν τα πάντα και φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι, αφού καταβρόχθιζαν από φάβες ζωοτροφής μέχρι μακαρόνια νερόβραστα στις φοιτητικές τους λέσχες!

Έτσι το κράτος δικαίου αποφάσισε να βάλει εισοδηματικά κριτήρια για να σταματήσει αυτό το άθλιο φαγοπότι των ζωοτροφών, μπας και γίνει επιτέλους κάποια οικονομία της πενταροδεκάρας, ένα συμμάζεμα ρε παιδί μου!

Και ω του θαύματος, όρισαν εισοδηματικό κριτήριο για τη σίτιση φοιτητή τα 45.000 ευρώ βασιζόμενοι κυρίως στα εισοδήματα των μισθωτών που δηλώνονται επακριβώς και ανελλιπώς και προκαταβάλλονται οι φόροι, γιατί όλα τ’ άλλα δεν μπορούν να τα πιάσουν ούτε καν να τ’ αγγίξουν. Άρα πρόκειται για μέτρο που αφορά κυρίως τα παιδιά των μισθωτών γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτά τρώνε περισσότερο.

Έτσι αφήνουν να σιτίζεται δωρεάν το παιδί του πολύτεκνου αγρότη από τη Λειβαδιά που όπως διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ δήλωνε ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ ενώ είχε καταθέσεις 10 εκατομ
. ευρώ και αυτοκίνητο FERRARI, το παιδί γνωστού τραγουδιστή που δήλωνε 4.000 ευρώ εισόδημα, του ιερέα με καταθέσεις 1 εκατομ. ευρώ, του άπορου με καταθέσεις 1,4 εκατομ. ευρώ, του υδραυλικού που έβγαλε στη Γαλλία 500.000 ευρώ και ένα σωρό άλλα τέκνα χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και πολλών άλλων επωνύμων που δήλωναν μεσοσταθμικά ετήσια εισοδήματα 12.000 ευρώ, της πείνας δηλαδή.

Μπορεί κάποιος φωστήρας να μας πει ποιος είναι τελικά ο προνομιούχος, αυτός που με εισόδημα 45.600 σπουδάζει το παιδί του π.χ στη Λήμνο και δεν δικαιούται σίτιση ή αυτός που με εισόδημα 45.000 ευρώ σπουδάζει το παιδί του στον τόπο διαμονής του και επιπλέον δικαιούται δωρεάν σίτιση; Και για να μη κουράζετε το πολύτιμο μυαλό σας, σας δίνω και τη λύση: ο δεύτερος γιατί ο πρώτος με τα 100 ευρώ επιπλέον εισόδημα ξοδεύει 10.000 ευρώ το χρόνο στη Λήμνο για το παιδί του οπότε του μένουν 45.600-10.000 = 36.600 για να ζήσει με την οικογένειά του, ενώ ο άλλος γλυτώνει και το φαί του παιδιού του, που σημαίνει ότι τα 45.000 αυξάνονται και γίνονται 47.000!

Σάμπως δε μας τα λέτε καλά κύριοι της Κυβέρνησης με τα τζιμάνια που βάλατε να διαχειριστούν τις τύχες μας. Πολύ κακή αρχή στην παιδεία.

Το σωστό και δίκαιο είναι να πιάσετε πρώτα όλους αυτούς τους φοροφυγάδες για να ξεβρομίσει ο τόπος και να γεμίσουν τα άδεια σας ταμεία και μετά να πάτε και στην εύκολη λεία των μισθωτών με τα δήθεν υψηλά εισοδήματα. Αλλά διαλέξατε την εύκολη λύση ενώ είστε εκεί για τα δύσκολα.

Σας πάει η καρδιά να κόψετε το φαί στους φοιτητές που σπουδάζουν 15 ώρες δρόμο μακριά από τα σπίτια τους τούτη την εποχή ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ και να δίνετε τσάμπα φαί και στέγη σ’ αυτά τα λαμόγια με τα κρυμμένα εκατομμύρια αλλά και σ’ αυτούς που κατοικούν μόνιμα στις πόλεις όπου σπουδάζουν; Ποιος φωστήρας δεν εξαίρεσε την εντοπιότητα στη σίτιση και δίνει το δικαίωμα να τρώνε τσάμπα οι ντόπιοι φοιτητές στις λέσχες όταν μέχρι την Γ΄ Λυκείου έτρωγαν στα σπίτια τους; Ποια ανάγκη εξυπηρετεί αυτή η ανοησία;

Αλλάξτε λοιπόν τώρα ότι άθλιο νομοθετήσατε για τη σίτιση των φοιτητών και δώστε ένα πιάτο φαί σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σ’ αυτά των φοροφυγάδων που σπουδάζουν εκτός έδρας διαμονής της οικογένειάς τους.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ