2012-09-11 21:19:03
Φωτογραφία για Στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η ΓΣΕΕ
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «στέκεται στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ στον αγώνα για την απόκρουση της... δογματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που η κυβέρνηση ασκεί υπό την πίεση των δανειστών και των δυνάμεων της αγοράς».

«Με μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας καταργεί τη ΣΣΕ και χαρίζει σε μια ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κυνικά και χωρίς διάλογο αφαιρεί από τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση πριμοδοτεί προκλητικά με 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αφαιρώντας παράλληλα μέσω της μείωσης μισθών 28 εκατομμύρια από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και 20 εκατομμύρια ευρώ από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία», πρόσθεσε.

«Η εξοντωτική αυτή μείωση μισθών των εκπαιδευτικών δεν συνοδεύεται βέβαια από την ανάλογη μείωση των διδάκτρων και των κερδών των ιδιοκτητών επιχειρηματιών. Στην απαίτηση αυτή της τρόικας και της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ελίτ η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ