2012-09-14 17:35:04
Φωτογραφία για Προσοχή στα πάρκινγκ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Χαώδης είναι η κατάσταση που επικρατεί στους τεράστιους χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με καταγγελίες, θρασύτατοι δράστες, κλέβουν, σε ανύποπτο χρόνο, ολόκληρα αυτοκίνητα και αντικείμενα εντός αυτών, που ανήκουν σε προσωπικό, επισκέπτες αλλά και ασθενείς.

Συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δήλωσε στο Sigmalive ότι μετέβη κανονικά το πρωί της προηγούμενης Τρίτης στη δουλεία της και όταν σχόλασε, επέστρεψε στο παρκινγκ για να παραλάβει το αυτοκίνητο της, διαπιστώνοντας με έκπληξη ότι αυτό είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί. «Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό», ανέφερε η νοσηλεύτρια, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων αλλά και άλλων πραγμάτων που βρίσκονται εντός αυτών. Πριν κάποιους μήνες έκλεψαν το αυτοκίνητο καθαρίστριας. Καταντήσαμε να φοβόμαστε να πάμε στην εργασία μας». Σύμφωνα με πληροφορίες έτυχε να κλαπεί και αυτοκίνητο πολίτη. Πάντως η κατάσταση είναι γνωστή στη διεύθυνση του Νοσοκομείου.


Οι πολίτες που αποτίνονται στο Νοσοκομείο, έχουν, εκτός από το πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρεί και την έγνοια μιας ενδεχόμενης κλοπής της περιουσίας τους.

Ο χώρος στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου είναι ομολογουμένως τεράστιος και όχι τυχαία αφού χρειάζεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών, ασθενών και προσωπικού. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, στην ελλιπή αστυνόμευση του χώρου.

Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, γίνονται περιπολίες και διενεργούνται έλεγχοι στην περιοχή. Oι άντρες όμως του σώματος που βρίσκονται στο Νοσοκομείο είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κτηρίου και των πολιτών, και όχι του χώρου στάθμευσης, καθώς σε κάποιες περιστάσεις κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση τους σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του σώματος, διερευνά τις υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί αλλά το έργο της καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις οι πολίτες δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας καλεί το κοινό να συνεργάζεται και να καταγγέλλει όλα τα περιστατικά για να διερευνώνται.

Προειδοποιεί δε και συμβουλεύει τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν τέτοια ενδεχόμενα.

Κάποια από τα μέτρα τα οποία προτείνει στο κοινό η Αστυνομία για αποτροπή κλοπών αυτοκινήτων, σε ευρύτερο πλαίσιο, είναι:

Να μην αφήνει τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα, σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο

Ειδικότερα, να μην αφήνει στο αυτοκίνητο, αντικείμενα μεγάλης αξίας

Να μην αφήνει το αυτοκίνητό του σε λειτουργία, όταν δεν είναι στη θέση του οδηγού.

Να βεβαιώνεται ότι τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, τα έχει πάρει μαζί του.

Να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του

Να σταθμεύει πάντοτε το αυτοκίνητό του σε καλά φωτισμένα σημεία. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία κάνουν ευκολότερο το έργο των κλεφτών

Να μην αφήνει ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα, ακόμα και αν θα λείψει μόνο για 2 λεπτά

Να τοποθετεί συναγερμό στο αυτοκίνητό του

Το κοινό προτρέπεται «να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία». Σε περίπτωση που αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή με τα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 112 ή 199.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ