2012-09-23 16:39:04
Φωτογραφία για «Ζημιογόνα η στάση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στον τομέα της υγείας»
Ζημιογόνα, χαρακτήρισε τη στάση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, καλώντας παράλληλα τον ΔΗΣΥ και τους συνοδοιπόρους του, κατά την έκφραση του, "να τερματίσουν τις θεωρητικές διακηρύξεις και τους αφορισμούς, και να προχωρήσουν να άρουν τα εμπόδια που βάζουν κάθε μέρα στην υγεία".

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για θέματα υγείας, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι "η υγεία δεν είναι προεκλογικό όπλο αλλά αγαθό που δικαιούται και πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης", προσθέτοντας ότι "ασχέτως πόσο ενοχλεί τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, θα επαναλαμβάνουμε την τεκμηριωμένη κριτική μας για τη ζημιογόνα στάση τους στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας".

"Ευθύνονται για την παγοποίηση από πλευράς τους σχεδίων υπηρεσίας πέραν των δύο χρόνων έτσι ώστε να παρατηρείται κενό στην στελέχωση κλινικών. Ευθύνονται για την παγοποίηση θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, ακόμα και της θέσης του διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών και δημόσιας υγείας, γεγονός που καταδεικνύει ότι στοχεύουν στο βραχυκύκλωμα της υγείας, ασχέτως κοινωνικού κόστους", πρόσθεσε.


Το αγαθό της υγείας, σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη, "οφείλει και πρέπει να μπαίνει στη βάσανο της κριτικής και αυτοκριτικής με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη, της δημόσιας υγείας, της αναβάθμισης της και όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του οποιουδήποτε και για να κλονίζει την εμπιστοσύνη προς την παρεχόμενη φροντίδα υγείας και τους λειτουργούς της".

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ είναι το πρώτο κόμμα το οποίο ζήτησε από το 1960 την δημιουργία σχεδίου υγείας και "ως υπεύθυνο κόμμα εμμένει στην ορθότητα και υλοποίηση αυτής του της θέσης", προσθέτοντας ότι "από το 2001, επί διακυβέρνησης Συναγερμού, που ψηφίστηκε η νομοθεσία για το ΓΕΣΥ, στηρίζουμε κάθε ορθή απόφαση η ενέργεια που αφορά το ΓΕΣΥ".

Στην λογική αύτη, συνέχισε, στηρίξαμε την πολιτική της Κυβέρνησης για το εκσυγχρονισμό των κρατικών νοσηλευτηρίων ως βήμα προς την υλοποίηση του ΓΕΣΥ.

Είπε ακόμη ότι "η περαιτέρω μηχανογράφηση, η σημαντική ενίσχυση με εξοπλισμό και νέα τεχνολογία των νοσηλευτηρίων, η ενίσχυση με ειδικότητες που δεν υπήρχαν, η δημιουργία καινούργιων κλινικών εκτός Λευκωσίας, η δημιουργία μεταμοσχευτικού κέντρου, η προώθηση ακτινοθεραπευτικών σε Λευκωσία και Λεμεσό και η ίδρυση ιατρικής σχολής, είναι μόνο κάποια από τα μέτρα που έλαβε αυτή η Κυβέρνηση στη κατεύθυνση αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και υλοποίησης του ΓΕΣΥ".

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για μηχανογράφηση του ΓΕΣΥ. Τέλος, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι "το κράτος, εκεί που δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, πρέπει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσα σε ένα συμφωνημένο, διάφανο και αυστηρά ελεγχόμενο πλαίσιο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών και τη μείωση της λίστας αναμονής".

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ