2012-09-24 00:32:51
Φωτογραφία για Hamilton: «Θα παλέψω μέχρι το τέλος!»
Πικρή γεύση άφησε ο αγώνας της Σιγκαπούρης στη McLaren λόγω της εγκατάλειψης του Lewis Hamilton από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και ενώ ήαν επικεφαλής του αγώνα. 

Η 2η θέση του Jenson Button μετρίασε κάπως την απογοήτευση.

«Σίγουρα είχαμε το ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην πραγματικότητα, πριν εγκαταλείψω, έκανα περίπατο, απλά διατηρούσα τη διαφορά από τον Sebastian. Στη συνέχεια άρχισα να αντιμετωπίζω δυσκολίες με την αλλαγή ταχυτήτων και τότε έχασα την 3η ταχύτητα και το κιβώτιο συνέχιζε να πέφτει στη νεκρά», σχολίασε ο Hamilton και πρόσθεσε: «Προφανώς ήταν απογοητευτικό, αλλά το καλό που μπορούμε να πάρουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πως έχουμε πολύ καλό ρυθμό. Νομίζω πως μπορούμε πραγματικά να επιτεθούμε στους επόμενους αγώνες. Θα είναι δύσκολο να μειώσουμε τη διαφορά με τα παιδιά όπως τον Fernando και τον Sebastian, ιδίως όταν συνεχίζουν να τερματίζουν σε κάθε αγώνα, αλλά ποτέ δεν θα τα παρατήσω. Υπάρχουν ακόμα 6 αγώνες και πρέπει να τους κερδίσω και τους 6. Θα παλέψω μέχρι το τέλος».


Ο Button από την πλευρά του είπε: «Είναι ωραία να επιστρέφεις στο βάθρο – και αν τερματίζω στους τελευταίους εναπομείναντες αγώνες 1ος ή 2ος αυτό θα είναι τέλειο. Κατά τη διάρκεια του 1ου stint, είχα ακόμα και την ευκαιρία να κερδίσω, γιατί μπόρεσα να μείνω περισσότερο στην πίστα από τα άλλα μονοθέσια γύρο μου. Αλλά δεν φάνηκε να δυσκολεύονται πολύ με τα σκληρότερα ελαστικά, οπότε το πλεονέκτημα χάθηκε. Είχα ένα καλό 2ο stint, αλλά τα σκληρά ελαστικά δεν είχαν την ίδια καλή αίσθηση για μένα (όπως τα μαλακά). Στη συνέχεια δεν είχα καλή ισορροπία στους τελευταίους 10 γύρους. Ακόμα έχω μια μικρή πιθανότητα να κερδίσω το Πρωτάθλημα οδηγών, αλλά απλά χαίρομαι για τον αγώνα μου αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως το μονοθέσιό μας θα είναι ανταγωνιστικό στη Suzuka, και κάνουμε πολύ καλή δουλειά ως ομάδα επίσης. Σίγουρα, είναι απογοητευτικό που είχαμε μια αστοχία αξιοπιστίας με το μονοθέσιο του Lewis, κάτι που θα πρέπει να λύσουμε, ιδίως καθώς κάνουμε τόσο καλή δουλειά σε οποιοδήποτε άλλο τομέα. Αν λύσουμε τα θέματα αξιοπιστίας, σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη και στους 6 εναπομείναντες αγώνες».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarsh σχολίασε: «Μέχρι ο αγώνας του να διακοπεί από την αστοχία του κιβώτιο ταχυτήτων στον 23ο γύρο, ο Lewis όδευε προς το τέλειο κλείσιμο ενός Σαββατοκύριακου, στο οποίο ο ρυθμός του ήταν σταθερά υπέροχος. Γι' αυτόν το να μην καταφέρει να κερδίσει τους 25 βαθμούς ήταν απογοητευτικό για όλους μας στην ομάδα. Αλλά ο Lewis είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Ούτε και εμείς. Υπάρχουν ακόμα 6 Grand Prix μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν – οι οποίοι ισοδυναμούν με 150 βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για όποιον οδηγό κερδίσει – και δεν πρέπει να έχετε αμφιβολία πως ο Lewis θα στοχεύει σε αυτούς τους 150 βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για το Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ