2012-10-02 11:41:36
Φωτογραφία για «Ο πιο δύσκολος δρόμος» της Ζήνας Κουτσελίνη
Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογράφοντας πολλές επιτυχίες από διάφορες θέσεις, αποφάσισε να γράψει το δικό της μυθιστόρημα. «Ο πιο δύσκολος δρόμος», το πρώτο μυθιστόρημα της Ζήνας Κουτσελίνη, ξεκινά σε λίγες μέρες τον δρόμο του για τα βιβλιοπωλεία...Η «Espresso» σας παρουσιάζει αποκλειστικά αποσπάσματα από το καινούργιο δημιούργημα της «ισχυρής γυναίκας της τηλεόρασης», όπως την αποκαλούν, ενώ η ίδια η Ζήνα, μας αποκαλύπτει πολλά για την ηρωίδα της, τη δημοφιλή παρουσιάστρια, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια στο Διαδίκτυο.

Του Γρηγόρη Μελά

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Ζήνα Κουτσελίνη, ασχολείται με το διαδίκτυο έχοντας δημιουργήσει το Entertv.gr. Παράλληλα, όμως, έγραφε κι ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πώς αποφάσισε να γράψει το βιβλίο; Την απάντηση, μας τη δίνει η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso».


«Ξέρεις πολύ καλά πότε, πώς και γιατί ξεκίνησα. Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που όταν έγραφα κάτι, έπαιρνα και σου το διάβαζα και αφού έγινε ο βασικός κορμός του βιβλίου, άρχισε να χτίζεται η ιστορία και έτσι γεννήθηκε το μυθιστόρημα. «Ο πιο δύσκολος δρόμος» είναι ο τίτλος του γιατί από την πρωταγωνίστρια του, την Εβελίνα, μέχρι και τους υπόλοιπους ήρωες που χάρη σε αυτήν γνωρίζουμε, όλοι ήταν πάντα σε έναν δύσκολο δρόμο σκέψεων και τελικής απόφασης».

-Η Βαγγελίτσα, η φιλόδοξη νεαρή γυναίκα, μεταμορφώνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου σε Εβελίνα και αρχίζει να βαδίζει στον δύσκολο δρόμο της τηλεόρασης.

Η ηρωίδα είναι μια κοπέλα που έρχεται από τη βόρεια πόλη της έχοντας μία ζωή εκεί την οποία θα δούμε στην αλήθεια της, χωρίς cut, χωρίς μοντάζ. Έχοντας ένα συγκεκριμένο παρελθόν, εμείς αρχικά γνωρίζουμε το παρόν και την κρίνουμε γι’ αυτό. Όταν όμως η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται το παρελθόν και τότε έρχεται η ανατροπή.

-Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω το αυτονόητο. Υπήρξε ο κόσμος της τηλεόρασης πηγή έμπνευσης για το βιβλίο σου; Υπάρχουν ιστορίες γνωστές αλλά και άγνωστες στο ευρύ κοινό μέσα στις σελίδες του;

Είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και σε όλα τα πόστα 20 χρόνια. Δεν έχω παρά να περιγράφω και ιστορίες που άλλοτε έχω ζήσει, άλλοτε έχω δει και άλλοτε έχω υποστεί. Είναι οι καταστάσεις που βγάζουν αλήθειες στο μυθιστόρημα.

-Στην έως τώρα πορεία σου στον χώρο της τηλεόρασης, έχεις γνωρίσει «Εβελίνες»;

Έχω συναντήσει και «Βαγγελίτσες» και «Εβελίνες». Όμως ως άνθρωπος έβλεπα πάντα πίσω από τη Βαγγελίτσα. Ήθελα να τη γνωρίζω πάντα καλύτερα για να μπορώ να κρίνω. Κάπως έτσι είναι και το βιβλίο. Δεν τη μαστιγώνει μόνο, αλλά την αγκαλιάζει κιόλας, όπως θα κάνει ο κάθε αναγνώστης. Γιατί είναι εύκολο να κρίνουμε τις ζωές των άλλων, αλλά είναι δύσκολο να μπούμε στα παπούτσια τους. Όταν όμως το κάνουμε, υπάρχει η χαραμάδα για να βλέπουμε την πραγματικότητα, γιατί πάντα κρίνουμε ευκολότερα όταν δεν είμαστε εμείς που περπατάμε στον «δύσκολο δρόμο». Εκτός όμως από την Εβελίνα υπάρχει και η Μόιρα, ο αντίποδας της Εβελίνας, που είναι η φτασμένη παρουσιάστρια και το ψέμα είναι κυρίαρχο στη ζωή της. Διαφορετική ή ίδια θα το κρίνει ο αναγνώστης.

-Μιας και αναφερόμαστε στα τηλεοπτικά, δεν μπορώ να μη ζητήσω την άποψή σου. Πώς βλέπεις την τηλεόραση σήμερα; Σίγουρα βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Υπάρχει διέξοδος ή αδιέξοδο;

Ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι, θα πω πως υπάρχει διέξοδος, αρκεί όλοι όσοι έχουν το μαχαίρι να κόψουν από τον άλλο δρόμο, αυτόν που θα φέρει αέρα ανανέωσης. Το παλιό μοντέλο τηλεοπτικών προγραμμάτων, που βλέπω να συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν, πρέπει να αλλάξει. Να γίνουν lifestyle εκπομπές, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Να υπάρξουν ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά με άλλη οπτική ματιά. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και περισσότερη αλήθεια στον τηλεθεατή.

-Ο δικός σου δρόμος, θα σε οδηγήσει στην τηλεόραση;

Ήδη συζητάω για την επιστροφή μου, αλλά ο δρόμος της τηλεόρασης είπαμε ότι δεν είναι πια τόσο εύκολος!

-Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχεις δημιουργήσει το Entertv.gr, το οποίο πηγαίνει πολύ καλά σε επισκεψιμότητα!

Πραγματικά. Είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος, ένα διαφορετικό entertainment μαγκαζίνο και στο οποίο, εκτός από το blog μου, υπάρχει και της Δούκισσας Νομικού, την οποία και ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία της.

-Και όπως έχω μάθει, ετοιμάζεις κι άλλη μια συνεργασία με τη Μαρία Μπεκατώρου.

Ναι, θα είναι η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή που θα κάνω στο Entertv.gr, με παρουσιάστρια τη Μαρία, που θα προσκαλεί επώνυμα πρόσωπα αλλά και απλούς ανθρώπους που έχουν να πουν πολλά. Η πρόκληση θα είναι η ανατρεπτική συζήτηση που θα κάνουν με τη Μαρία για μισή ώρα, μία φορά την εβδομάδα. Αλλά ακόμα είμαστε στο δρόμο της προετοιμασίας με σκοπό να βγει στον διαδικτυακό αέρα στις αρχές Νοεμβρίου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

«Η Βαγγελίτσα τους μια μέρα απαίτησε να τη λένε Εβελίνα, και τους έπεισε, γιατί με τη γοητεία και τα κόλπα της τους έκανε ό,τι ήθελε. Και αυτούς και τους φίλους της. Ήθελε από μικρή να έχει τον πρώτο ρόλο σε όλα.

Όμως η ζωή δεν είναι τηλεόραση. Και δεν την πιάνεις απ’ όπου θες. Δεν της κάνεις cut, ένα κόψιμο στο φιλμ, και πετάς απέξω κομμάτια ολόκληρα, ούτε τη μοντάρεις με την άποψή σου, αφήνοντας έξω ό,τι δεν σε συμφέρει, ό,τι σε πονάει, σε χαντακώνει, σε αποκαλύπτει, σε ματώνει, σε ταπεινώνει».

«Μια διάσημη γυναίκα στον δρόμο της επιστροφής. Ο μύθος της. Η άνοδος και η πτώση μιας από τις πιο ισχυρές περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης. Μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας καμωμένη από τίποτα και φιλοδοξία, με αυτήν ακριβώς τη σειρά. Μια φιλία. Από την αρχή της. Η φτασμένη σταρ κι εκείνη, η ανερχόμενη. Θα δεθούν οι δυο τους με αόρατες κλωστές συγγένειας σχεδόν για πάντα. Η ζωή είχε αποφασίσει να στήσει το παιχνίδι της… Και όλοι έλεγαν τι καλό παιδί που είναι! Θα τους έκανε μια μπουκιά αργότερα Αυτή, που σιχαινόταν. Σιχαινόταν ακόμα και τις φάτσες των γονιών της. Η πορεία προς την κορυφή. Το σεξ. Οι χρήσιμοι εραστές. Τα μυστικά. Οι εξαρτήσεις. Οι προδοσίες. Το ψέμα. Κι όμως, κάποτε η μοίρα θα της έδειχνε με τον πιο σκληρό τρόπο πώς φέρθηκε σε άλλους, θα της καθρέφτιζε τη σκληρότητα και την υστεροβουλία της, χωρίς να τη λυπηθεί. Με όποιο κόστος, εκείνη θα έφτανε στο τελευταίο σκαλί. Τον εσωτερικό πάτο που θα έπιανε δεν τον γνώριζε ακόμη, μέχρι που…»

Η συνέχεια στο βιβλίο «Ο πιο δύσκολος δρόμος» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ