2012-10-02 11:49:34
Φωτογραφία για ΛΑΤΣΟΥΔΑΣ : ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ...ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Για την μεγάλη του αγάπη τον... Ολυμπιακό μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Κηφισιάς, Παναγιώτης Λατσούδας, τονίζοντας πως το παιχνίδι με τους Πειραιώτες για το Κύπελλο μπάσκετ θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας του.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των βορείων προαστίων, έχει καταφέρει να ανεβάσει την Κηφισιά τέσσερις κατηγορίες μέσα σε έξι μόλις χρόνια, ενώ φέτος βάλθηκε να... τρελάνει κόσμο, αφού μία ομάδα της Α2 βρίσκεται στους «8» του Κυπέλλου, κάνοντας μάλιστα «πάρτι» απέναντι στον Άρη. Στην συνέντευξη του στο «ΦΩΣ», κ. Λατσούδας μιλάει για το πως ασχολήθηκε με την Κηφισιά, το περιστατικό που δεν θα ξεχάσει ποτέ με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον τεχνικό Ηλία Παπαθεοδώρου, για τον οποίο στάζει... μέλι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Λατσούδας:

Είστε Ολυμπιακός έχω μάθει.

«Άρρωστος! Και εγώ και τα παιδιά μου».

Αξέχαστο περιστατικό με τον Ολυμπιακό;


«Όταν ήμουν 17 χρονών, είχαν ένα επεισόδιο οξείας σκωληκοειδήτιδας. Δευτέρα πρωί έγινε η εγχείριση. Την προηγούμενη ημέρα είχα πάει στο Καραϊσκάκη για να δω τον Ολυμπιακό. Χτύπησε ο Ηλίας Ρωσίδης, και έπαιζε με μπανταρισμένο κεφάλι, δεν έβγαινε, τρέχανε αίματα. Την άλλη μέρα που έκανα την εγχείριση στο Πρότυπο Νοσοκομείο Αθηνών, ξύπνησα και στο διπλανό μου κρεβάτι ήταν ο Ηλίας Ρωσίδης. Κόντεψα να πέσω από το κρεβάτι, καταλαβαίνετε την χαρά μου».

Θεωρείτε ότι εκείνη ήταν η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών του Ολυμπιακού;

«Ναι, εκείνη με τα πρώτα σερί πρωταθλήματα. Παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό από το 1950 και μετά από Κουρουκλάτο και έπειτα. Τι βλέπανε τα μάτια μας τότε, Μπέμπη, Δαρίβα, Υφαντή, μην πω όλη την ενδεκάδα, ποιους να αφήσεις έξω».

Αγαπημένος σας προπονητής στην ιστορία του μπάσκετ;

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης. Και λόγω φιλίας».

Πως τον γνωρίσατε;

«Τον ξέρω από το 1963 στην Σκιάθο. Μέσω μιας φίλης μου γνωριστήκαμε. Είχε έρθει για παραθερισμό και έπειτα κάναμε παρέα οικογενειακώς. Ήμασταν και συνάδελφοι στα ασφαλιστικά ένα διάστημα, όταν ο Γιάννης ήταν στην Θεσσαλονίκη».

Τι βλέπετε για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο; Έχετε καμία... ελπίδα;

«Είμαστε ευτυχείς που φτάσαμε στο σημείο να περάσουμε στους «8» και να παίξουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Το λέω και συγκινούμαι. Είναι συγκινητική στιγμή για μένα που από 7 χρονών παιδάκι παρακολουθώ τον Ολυμπιακό. Αποτελεί τιμή για την ομάδα της Κηφισιάς. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας, Παίζουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης, ποιος, εμείς, ένα συνοικιακό σωματείο. Εύχομαι να είναι πάντα δυνατοί οι Αγγελόπολοι και να είναι δίπλα στον Ολυμπιακό, να τον έχουν στην πρώτη γραμμή, να πάρει κι άλλα πρωταθλήματα Ευρώπης».

Πως θα χωρέσει ο Ολυμπιακός στο μικρό σας γήπεδο;Θα κάνετε μήπως πρόταση να γίνει το ματς στο ΣΕΦ;

«Καλύτερα να γίνει το ματς στο ΣΕΦ αντί για την Κηφισιά! Το γήπεδό μας είναι πολύ μικρό, έχει 280 θέσεις, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα. Ποιος να πρωτοχωρέσει εκεί, όλοι θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό. Είναι το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού φέτος, καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον. Θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη το ματς, πως θα εξυπηρετήσουμε τους δημοσιογράφους, που θα είναι πολλοί, πού να χωρέσουν ολόκληρο πρωταθλητή Ευρώπης»!

Τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ που τον είδατε, Που ήσασταν;

«Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέψανε να πάω στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχουμε πάει οικογενειακώς σε πολλά ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μετά τον αγώνα στο Λονδίνο με την Τσέλσι, όπου είχα ένα επεισόδιο με νε την καρδιά μου, το αποφεύγω να ταξιδεύω πια... Το ματς λοιπόν το είδα στο σπίτι. Θέλω να βλέπω μόνος μου τον Ολυμπιακό στα κρίσιμα ματς, γιατί θέλω να είμαι ήρεμος».

Στην Ρώμη είτε πάει;

«Είχαν πάει και οι δύο γιοι μου».

Τι μέσο όρο ηλικίας έχει η ομάδα της Κηφισιάς;

«Έχουμε 4 μικρούς και 8 άνδρες. Από τους 4 μικρούς ο ένας είναι φοβερό ταλέντο και τον έχουν πάρει μυρωδιά από τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθούν, αφήστε δε που είναι και άρρωστο γαυράκι. Ακόμα δεν έχει κλείσει τα 16. Τον ετοιμάζουμε και με τον Άρη ήδη έπαιξε λίγο».

Τι θέση;

«Παίζει στην θέση «1» και «2», αλλά και «3» μπορεί».

Ύψος;

«Ένα και ενενήντα οχτώ».

Την ποδοσφαιρική ομάδα πως την βλέπετε φέτος; Ανησυχείτε μην έρθει βαριά ήττα από την Άρσεναλ;

«Όλοι φοβόμαστε αυτό το ματς. Γεγονός είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα, λείπει πολύ για μένα ο παικταράς που είχαμε, ο Μιραλάς, λείπει και ο Ορμπάιθ, ενώ και η άμυνά μας δεν είναι όπως πέρυσι. Την περιμέναμε καλύτερη την ομάδα φέτος».

Πως ασχοληθήκατε με την Κηφισιά στο μπάσκετ;

«Το 1998 έπαιζε ο μικρός μου γιος εκεί μπάσκετ, μου έλεγε "έλα να βοηθήσεις". Πήγα για να περνάω την ώρα μου. Σιγά-σιγά ανέλαβα και την προεδρία από το 2002. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχω εγώ την ομάδα».

Ανεβήκατε τα τελευταία χρόνια πολλές κατηγορίες.

«Όταν πήγα στην ομάδα ήταν στην Δ' τοπική, έπαιζε στα ανοιχτά γήπεδα του γυμνασίου και του λυκείου! Τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ανέβει τέσσερις κατηγορίες και θα ανεβαίναμε από πέρυσι στην Α1 αν δεν είχαμε τρεις σοβαρούς τραυματισμούς και αν η διαιτησία στεκόταν στο ύψος της. Φέτος αρχίσαμε χωρίς τον μεγάλο μας σκόρερ, τον Νικητάκη, που χειρουργήθηκε. Μεγάλη απώλεια... Ήρθε στο παιχνίδι με τον Άρη, όλο το γήπεδο τον αποθέωσε, έριξε το παιδί πολύ κλάμα».

Τι μπάτζετ έχετε;

«Στις 142.000 ευρώ! Έχουμε νοικοκυρεμένη ομάδα χωρίς να γίνονται υπερβολές. Πάντα έψαχνα να βρίσκω χορηγίες, Τώρα με την κρίση, χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά ευτυχώς έχουμε χορηγό την Υδρόγειο Ασφαλιστική που σηκώνει το βάρος, καθώς και μερικούς άλλους φίλους εύπορου, που τους έφερε και τους έκανα να κολλήσουν τρελά με την ομάδα».

Περιμένατε ότι θα αποκλείατε και τον Απόλλωνα Πάτρα και τον Άρη;

«Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως όταν έχεις ένα σύνολο δεμένο και είσαι οικογένεια, μπορούν να έρθουν μεγάλες επιτυχίες. Πίστευα λοιπόν ότι μπορούμε στην έδρα μας μπορούμε να παλέψουμε με αυτούς τους αντιπάλους. Μέσα μου κάτι έλεγε ότι μπορούμε. Επειδή ξέρω την ομάδα μας, βλέπω ακόμα και τις προπονήσεις. Κοιτάω να φέρνω στην ομάδα χαρακτήρες σωστούς, που να γίνονται μία γροθιά και να παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους».

Έχετε και καλό προπονητή, έτσι δεν είναι;

«Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι 37 χρονών, ήρθε πριν από 6 χρόνια στην ομάδα και δέθηκε μαζί της. Είναι δουλευταράς, πανέξυπνος, μιλάμε για πραγματικά έξυπνο άνθρωπο. Θα κάνει μεγάλη καριέρα. Το πιστεύω ακράδαντα. Αφιερώνει τεράστιο χρόνο για το μπάσκετ, το βασανίζει πολύ το πράγμα. Ξέρει να κρατάει την ομάδα, θα γίνει μεγάλος προπονητής».

Για το αίτημα που θέλει να εκφράσει προς τον Ολυμπιακό:

«Στον αγώνα που θα παίξουμε να μας δώσουν αναμνηστικό λάβαρο του Ολυμπιακού»!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ