2012-10-02 13:48:04
Φωτογραφία για Αγωγή για απάτη κατά της J.P. Morgan Chase από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης
Αγωγή εναντίον της J.P. Morgan Chase and Co άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, κατηγορώντας την τράπεζα για απάτη εις βάρος «χιλιάδων επενδυτών».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κατηγορία για απάτη αφορά τίτλους διασφαλισμένους με ενυπόθηκα δάνεια που είχε εκδώσει η Bear Stearns, την οποία εξαγόρασε η J.P. Morgan Chase το 2008, όταν η πρώτη κατέρρευσε εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι κατηγορίες, που κατά ένα μέρος τους προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ειδική ομάδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αφορούν τη διαδικασία due diligence και τους ποιοτικούς ελέγχους της J.P. Morgan Chase κατά την εξαγορά της Bear Stearns.

Στην αγωγή, υποστηρίζεται ότι η Bear Stearns «προέβη επανειλημμένα σε ενέργειες εξαπάτησης και παραπλάνησης» προωθώντας και πουλώντας τίτλους διασφαλισμένους με ενυπόθηκα δάνεια, ενώ «απέτυχε συστηματικά να αποτιμήσει τα δάνεια, δίνοντας ωστόσο την εντύπωση στους επενδυτές ότι είχε προηγηθεί προσεκτική αποτίμηση».

Ο Joe Evangelisti, εκ των εκπροσώπων της JPM, δήλωσε ότι η τράπεζα θα αμφισβητήσει το κατηγορητήριο, προσθέτοντας ότι όσα αναφέρει σχετίζονται αποκλειστικά με τη Bear Stearns.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ