2012-10-03 22:43:10
Φωτογραφία για Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα στην ετήσια Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, συμμετείχε σήμερα στην ετήσια Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Defence Ministerial–SEDM) που διεξήχθη στο Σεράγεβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου δρομολογήθηκε η πρόθεση των κρατών–μελών για εξορθολογισμό, εκσυγχρονισμό και αναθεώρηση της Στρατηγικής που διέπει τις πρωτοβουλίες  της SEDM (SEDM Strategic Review-SSR), υπό το πρίσμα τόσο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων, όσο και της αποφυγής επαλληλίας των προσπαθειών και κατακερματισμού των διαθεσίμων πόρων. Επίσης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός δραστηριοτήτων και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013 για το Στρατηγείο της Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Brigade-SEEBRIG), το  οποίο από τον Ιούλιο 2011 εδρεύει στη Λάρισα.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον προεδρεύοντα Υπουργό Άμυνας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Muhamed Ibrahimovic, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και επαναβεβαιώθηκε η σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας, υπέρ της ένταξης της χώρας στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ