2012-10-03 23:23:01
Φωτογραφία για Ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να εμπιστευτούν τα έσοδα στον Μαυραγάνη;
Πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβαίνει κατά σύστημα στην άρση δεσμευμένων εταιρικών και προσωπικών λογαριασμών μεγαλοφοροπαραβατών, για τη διασφάλιση συμφερόντων του δημοσίου.

Πρόκειται κατά κανόνα για αποδέκτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων και την επιστροφή ΦΠΑ με το σύστημα το γνωστό και ως carousel.

Θα πρέπει να ερευνηθεί, αν οι επιχειρήσεις, υπέρ των οποίων αποφασίζει την άρση των δεσμευμένων λογαριασμών τους, ήταν πελάτες της KPMG, της οποίας ο κ. Μαυραγάνης διετέλεσε επί μακρόν μέχρι και την υφυπουργοποίησή του Γενικός Διευθυντής του Φορολογικού της Τμήματος.

Είναι προφανές ότι από τη θέση που κατείχε ο σημερινός υπεύθυνος για τα έσοδα του κράτους, παρείχε συμβουλές στους επιχειρηματίες πώς να κλέβουν το δημόσιο και να βγάζουν τα κλεμμένα σε φορολογικούς παραδείσους.

Άλλωστε η KPMG, δεν το κρύβει ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες προσφέρει. Τις διαφημίζει μάλιστα και στην ιστοσελίδα της:

Μέλος του διεθνούς δικτύου εταιρειών παροχής υπηρεσιών, με παρουσία στην Ελλάδα από το 1971, παρέχουμε Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, βοηθώντας έτσι να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αλήθεια!

Κύριε Σαμαρά γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μαυραγάνη;
(kentri.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ