2012-10-10 12:12:03
Φωτογραφία για Απειλείται κατάσχεση περιουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Άδεια για έκδοση διατάγματος τύπου mandamus με το οποίο να διατάσσεται το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας να εκτελέσει εντός δύο ωρών από την έκδοση και επίδοση του διατάγματος το... ένταλμα εκποίησης κινητής περιουσίας της Δημοκρατίας, ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο έξι αιτητές.

Σύμφωνα με το έγγραφο απαίτησης που κατατέθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν το ένταλμα δεν εκτελεστεί, τότε να εγγραφεί σε αυτό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στερείται κινητής περιουσίας που να υπόκειται σε κατάσχεση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η οποία πρώτη φορά εγείρεται ενώπιον Κυπριακών Δικαστηρίων, η Δημοκρατία απαλλοτρίωσε κτήμα των αιτητών και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε στις 12 Μαρτίου 2012 απόφαση υπέρ τους και εναντίον της Δημοκρατίας, όπως η αποζημιούσα Αρχή (η Δημοκρατία) καταβάλει ως αποζημίωση των αιτητών €200.000 πλέον τόκο προς 9% ετησίως από 1η Φεβρουαρίου 2008, εκτιμητικά έξοδα €2.000 και δικηγορικά €12.000, πλέον νόμιμο τόκο από τη μέρα έκδοσης της απόφασης.


Από τότε μέχρι σήμερα η Δημοκρατία δεν πλήρωσε τα χρήματα που επιδικάστηκαν εναντίον της και οι δικηγόροι των αιτητών, Μιράντα Αγγελίδου και Μάριος Γεωργίου, απέστειλαν πολλές επιστολές και επικοινώνησαν ακόμα και με τηλεφωνήματα με τους αρμόδιους αλλά δεν πήραν καμιά απάντηση.

Ακόμα, οι δύο δικηγόροι εξέδωσαν ένταλμα κατάσχεσης και εκποίησης κινητής περιουσίας του κράτους, το οποίο δεν εκτελείται για άγνωστους λόγους -σύμφωνα με τα έγγραφα που καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο - ούτε και επιστρέφεται ανεκτέλεστο λόγω έλλειψης κινητής περιουσίας της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, προτού καταχωρηθεί η αίτηση για άδεια έκδοσης του διατάγματος mandamusοι δύο δικηγόροι απέστειλαν επιστολές τόσο στο Δικαστήριο όσο και στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ζητώντας τα επιδικαζόμενα ποσά, αλλά οι επιστολές όπως και τα τηλεφωνήματα των συνηγόρων έμειναν αναπάντητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ