2012-10-10 12:13:34
Φωτογραφία για ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ (VIDEO)
Συνάντηση 55 λεπτών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις ευχές του Ταγίπ Ερντογάν για καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης. Εκτός από τα ελληνοτουρκικά οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στη Συρία ενώ ο κ. Σαμαράς έθεσε στον υπουργό Εξωτερικών και τα θέματα της λαθρομετανάστευσης.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη, ο οποίος του έκανε αναμνηστικό δώρο, μία μικρογραφία αιγαιοπελαγίτικου ιστιοπλοϊκού.

Λαμβάνοντας το δώρο, ο κ. Νταβούτογλου, σημείωσε ότι  «εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο, ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο».

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του και στις 13.30 θα κάνουν δηλώσεις.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα το 2013 και οι εξελίξεις τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο μέτωπο της Συρίας.

Οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν και τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ